VIDEO ⟩ 9. klases matemātikas eksāmenam nepieciešams iegādāties gudro kalkulatoru. Vecāki ir sašutuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: AimPix/Shutterstock

Matemātikas eksāmens 9. klases skolēniem tuvojas straujiem soļiem. Tas notiks 6. jūnijā. LTV raidījums "4. studija" vēsta, ka šogad papildu prasība skolēniem eksāmena kārtošanai ir zinātniskais jeb gudrais kalkulators. Daudzi vecāki ir sašutuši, ka nepieciešams iegādāties ne to lētāko ierīci.

Video: Raidījuma "4. studija" sižets

"Eksāmena 2. daļā ir iespēja izmantot kalkulatoru, kas ietver trigonometriskās funkcijas. Tie ir tā saucamie zinātniskie kalkulatori, kuru vislētākā versija maksā ap 10 eiro. Mācību iestāde skolēniem tos nenodrošina, kas nozīmē, ka vecākiem jāpērk pašiem, bet ne visi var atļauties iztērēt 10 vai vairāk eiro lietai, kas pēc tam mājās krās putekļus. Turklāt daudzi skolēni nemaz ikdienā nav lietojuši tādus kalkulatorus, tikai solīts, ka pirms eksāmena konsultāciju laikā izmēģināšot," raidījumam pauda Andris.

Valsts izglītības satura centrā apstiprināja, ka šogad 9. klases eksāmens matemātikā nebūs nokārtojams, ja skolēns netiks nodrošināts ar zinātnisko jeb gudro kalkulatoru, jo maz ticams, ka jaunieši paaugstināta stresa brīdī spēs atcerēties mazāk izmantotās sinusu un kosinusu funkciju vērtības.

Izpētot piedāvājumu dažās Latvijas pilsētās, raidījums "4. studija" secināja, ka zinātnisko kalkulatoru atrast un nopirkt nemaz nav vienkārši. Atsevišķās vietās lētākie jau izpirkti, bet pieejamie maksā teju 30 eiro. Cena interneta veikalos šādiem kalkulatoriem svārstās no 10 līdz pat 180 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu