Video ⟩ Ņujorkā iemūžināts noslēpumains plēsējs, ēdot briedi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņujorka. Ilustratīvs attēls
Ņujorka. Ilustratīvs attēls Foto: shutterstock.com

Ņujorkā savvaļas dzīvnieku sargi kādas mājas pagalmā nofilmējuši noslēpumainu plēsēju, kurš mielojas ar brieža līķi.

Plēsējs bija apēdis brieža plecu un rumpi, bet pēc tam centies tā mirstīgās atliekas aprakt, zemē atstājot nagu pēdas. Ievainots bija arī brieža kakls uzreiz aiz žokļa. Tā ir vieta, kurai plēsēji parasti uzklūp vispirms.

Ņujorkas pilsētas Vilmingtonas iedzīvotājs ar Ņujorkas Vides aizsardzības departamentu (DEC) sazinājās pēc tam, kad savas mājas pagalmā atrada brieža mirstīgās atliekas.

“Par incidentu DEC ziņoja aculiecinieks, aprakstot notikumu un kādu noslēpumainu plēsēju. Tā bija jauna, 35 līdz 45 kilogramus smaga briežu mātīte. Adirondakā nav daudz tik lielu plēsēju, kas varētu nogalināt tāda izmēra upuri,” sociālajā tīklā “Facebook” raksta DEC.

"DEC biologs ieradās notikuma vietā un pret brieža mirstīgajām atliekām uzstādīja novērošanas kameru, cerot nofilmēt plēsēju, kad tas atgriezīsies. Tas tiešām atgriezās, un mēs tikām pie brīnišķīga video ar to," teica DEC pārstāvji.

Video sociālajā tīklā "Facebook" ieguvis pamatīgu popularitāti, simtiem lietotājus rosinot komentāros izteikt minējumus par to, kas ir video redzamais nezvērs.

“Man tas izskatās pēc pumas jeb kalnu lauvas,” raksta viens lietotājs.

“Izskatās pēc lūša,” raksta cits.

DEC paziņoja, ka tas ir lūsis. Šie dzīvnieki atrodami visā Ziemeļamerikā, un Ņujorkas štats nav izņēmums. Tiesa, tie parasti izvairās no cilvēku apdzīvotām teritorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu