"Būt homofobam ir nestilīgi." Tviteris apspriež praida gājienu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Kā raksta tviterotājs Didzis Veinbergs, tvītot tviterī par praidu ir tas pats, kas Arktikā atvērt ledus tirgotavu. Taisnība – praida dienās tviteris bija pilns ar praidu. Joprojām ir.

Izsakās gan draugi un atbalstītāji, gan "heiteri", gan "neitrālie", tie, kas saka: man jau nav nekas pret, bet kāpēc viņi nes ārā guļamistabu uz ielas un vicinās ar saviem… dzimumorgāniem, teiksim tā.

Par to dažas praida gājējas tviterī gardi paironizē – jā, būtu jau gribējies redzēt kādu, bet – nekā!

Praida pretinieki, kas brūķē lielas mutes sociālajos tīklos, uz vietas tikpat kā nebija manāmi, konstatē populārā tvitera personība, kongresu un tagad arī praida apskatnieks Didzis Veinbergs.

Bija gan manāmi daži labas gribas cilvēki, kas centās glābt gājiena dalībniekus no elles.

Ar katru gadu arvien vairāk gājienā piedalās heteroseksuāli cilvēki visdažādākajās vecuma grupās.

Ticiet vai ne – neraugoties ne uz ko, 2023. gadā mēs beidzot esam nodzīvojuši līdz šādai atziņai:

Lai cik nestilīgi būt homofobam, lēmumus pieņem Saeima. Kā jau redzēts no daudziem balsojumiem, lielākā daļa deputātu nebaidās būt nestilīgi. Rubrikā "Deputāti blamējas" var redzēt diezgan eksaltētas politiķes komentāru par praidu un "Stambulas konvencijas bīstamību".

Daži slavē, daži peļ drosmīgās deputātes-reportieres Petravičas sniegumu.

Ja daži deputāti vairs nemaz nepārsteidz, tikai uzjautrina, tad daža laba tvitera personība praida karstumā tomēr pārsteigusi. Tas daudzu tviteristu izbrīns – vai dieniņ, it kā jauki ļaudis tak, bet šajās dienās savos sociālajos tīklos ne pārāk jauki izpaužas. Praida nedēļa daudziem nesusi ne tikai prieku un kopības sajūtu, bet arī vilšanos līdzcilvēkos – un arī tas pieder pie lietas.

Daudziem praida dienās izteiktās atziņas, stulbības un ļaunības bijušas iemesls attīrīt savus sociālos “burbuļus” no homofobijas.

Lai nu kā, daudzi tvitera lietotāji atzīst, ka šīgada praida pasākumi un grandiozais noslēguma gājiens ir bijis vēl viens solis uz cilvēcīgāku Latviju.

Protams, vienmēr kāds jautās: vai Rīga jau gatava?

Atbilde: viss turpinās!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu