Iepriekšējos rakstos esmu stāstījis, kā aizvadītajā ziemā nolēmu krasi pamainīt ierasto dzīvi un kopā ar savu līgavu uz pusgadu pārcelties uz Āziju, kur turpināt strādāt attālināti. Seši mēneši tika sadalīti dzīvei vairākās valstīs, lai būtu interesantāk un, tā sakot, nākotnei noderīgāk. Pirmais mēnesis tika pavadīts Taizemes ziemeļos (Čhīanmai), bet turpmākajos teju trīs mēnešus nodzīvojām mums iepriekš nezināmajā Vjetnamā, kur guvām pamatīgu Āzijas rūdījumu. Februāra sākumā lidojām uz Bali salu Indonēzijā, kas ir populārs galamērķis ne tikai tūristiem, bet arī "digitālajiem klejotājiem" un  tā saucamajiem pārziemotājiem. Arī šeit mēs piedzīvojām negaidītus, taču patīkamus pārsteigumus. Bet bija arī dažas lielas vilšanās. Kā tik salīdzinoši maza, tropiska sala var radīt diametrāli pretējas sajūtas? Mēģināšu to paskaidrot no mūsu pieredzes stāsta – viena mēneša Bali salā.

Divas bezrūpīgās nedēļas pirms darba atsākšanas

Ielidojām Bali mūsu Āzijas piedzīvojuma 4. mēnesī un nolēmām tur palikt 29 dienas. Bija sajūta, ka esam iedzīvojušies Āzijā, pieraduši pie vietējā dzīves ritma un īpatnībām, tāpēc uz eksotisko salu jau devāmies ar rūdījumu un nosacītu mieru par dzīvošanas apstākļiem, satiksmi, ēdieniem utt.

Piebildīšu, ka pirms Bali apciemošanas man šī sala asociējās ar influenceru vai pārziemošanas Meku, tropisku klimatu un rīsu laukiem. Ja par Taizemi, Kambodžu un Vjetnamu varēju atrast daudz labu "YouTube" kanālu, kur vietējie iedzīvotāji vai "digitālie klejotāji" ļoti saprotami un konkrēti pastāsta par valsti, tad ar Bali man tik gludi negāja. Influenceru un blogeru pārbagātības dēļ video un informācija par šo salu ir plaša un dažāda. Kādam konkrētais ūdenskritums ir "paslēptais salas dārgums", par kuru neviens nezina. Tikmēr citi to pozicionē kā pašsaprotami populāru apskates objektu. Cik cilvēku, tik viedokļu. It kā tas nav slikti, bet šoreiz likās tā info daudz par daudz. Vispār arī es ar šo rakstu pievienojos lielajam informācijas virpulim. Beigās mēs ar līgavu nedaudz apjukām un sapratām, ka maršrutu improvizēsim, pamatā uzticoties "Google maps" sniegtajām atsauksmēm.

Bali un tās apkārtne. Zaļās atzīmes ir mūsu apskates objekti, izvēlētie restorāni, bet dzeltenās zvaigznītes ir naktsmītnes, kurās palikām.
Bali un tās apkārtne. Zaļās atzīmes ir mūsu apskates objekti, izvēlētie restorāni, bet dzeltenās zvaigznītes ir naktsmītnes, kurās palikām. Foto: Ekrānuzņēmums no Google maps

Piedzīvojuma laikā 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp