"Apkaunojoši." Latvijā dislocētie Kanādas karavīri paši iegādājas ķiveres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mircea Moira/shutterstock

Latvijā dislocētajiem Kanādas karavīriem pašiem nācies iegādāties modernās ķiveres, kas darbojas arī kā austiņas. Karavīri arī ir personīgi iegādājušies ūdensizturīgu aprīkojumu, vestes un citus apģērbus, vēsta ārvalstu mediji.

Kanādas karavīri Latvijā saskaras ar ekipējuma un tehnikas trūkumu – trūkst modernu prettanku ieroču, bezpilota lidaparātu apkarošanas sistēmu un īpaši maza darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu.

Šo neapmierinātību tikai pastiprināja sabiedroto karaspēka ierašanās. Vairāki dāņu karavīri ieradušies ar Kanādā iegādātu aprīkojumu, kas padara viņus labāk aprīkotus nekā Kanādas karavīrus.

"Kopumā ir apkaunojoši redzēt atšķirības izsniegtajā karavīru ekipējumā starp mums un dāņiem," sacīja pulkvežleitnants Džesijs van Eiks.

Vairāk nekā trīs gadu desmitus dāņi ir izmantojuši dažādus Kanādā ražotus ieročus, tostarp triecienšautenes C7 un karabīnes C8.

Rakstiskā paziņojumā Kanādas Nacionālās aizsardzības departamenta pārstāve Džesika Lamiranda sacīja, ka tiek veikti iepirkuma projekti, lai nodrošinātu karavīrus ar modernākām taktiskām ķiverēm, vestēm, zābakiem, ūdensnecaurlaidīgu ekipējumu, cepurēm un krekliem.

Departaments norādīja, ka apģērbu paredzēts piegādāt nākamgad.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu