FOTO ⟩ Jelgavā piketē par bargākiem sodiem dzīvnieku slepkavām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien, 6. jūnijā, plkst. 9 Jelgavā pie Zemgales rajona tiesas notika pikets par bargāka cietumsoda piespriešanu dzīvnieku slepkavām, informēja dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-ķepā" pārstāvji.

Foto: Jelgavā piketē par bargākiem sodiem dzīvnieku slepkavām

Kā skaidro biedrībā, Zemgales rajona tiesā otrdien plkst. 10 izskata prasību pret personu, kura no biedrības "Ķepu-ķepā" 2019. gadā adoptēja divus zirgus, no kuriem viens 2022. gada 4. augustā mokās gāja bojā.

Biedrībā uzsver, ka Latvijas tiesu sistēmas, nepiemērojot likumā paredzētos reālos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu.

Pikets notika par adekvātu sodu šī nozieguma vainīgajai personai, kā arī citiem dzīvnieku slepkavām.

"Ķepu-ķepā" aicina izmantot plakātus ar tēmturi "#reālucietumsodudzīvniekuslepkavām", un ņemt līdz kapu svecītes, ko nolikt pie tiesas nama.

Vienlaikus biedrībā uzsver, ka kopš 31. maija portāla "ManaBalss.lv" iniciatīva "Reālu cietumsodu dzīvnieku spidzinātājiem un slepkavām" savākusi vairāk nekā 10 000 balsu. Nepieciešamais balsu skaits savākts pusotras dienas laikā.

"Ar šiem grozījumiem mēs kā sabiedrība reāli sodīsim kriminālu nolaidību un ļaunumu, lai ar laiku visi kopā kļūtu par atbildīgāku un par cilvēcīgāku sabiedrību," uzsver biedrības pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu