Kahovkas HES spridzināšana: Applūdusi Nova Kahovka un Dņeprā nonākušas 150 tonnnas mašīneļļas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanas un tam sekojušās ūdenslīmeņa celšanās Dņeprā Krievijas okupētajā Hersonas apgabala daļā applūdusi Nova Kahovkas pilsēta, pavēstīja Vladimirs Ļeontjevs, okupantu izveidotās pilsētas administrācijas vadītājs .

"Pilsēta ir applūdusi," okupantu ielikteņa teikto citē Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Intervijā radio "Kommersant FM" Ļeontjevs precizēja, ka applūdusi daļa ielu kā pilsētā, tā Dņiprjanu un Korsunkas ciemos, kas atrodas uz leju pa Dņepras tecējumu.

Brīdī, kad viņš runāja ar žurnālistiem, ūdens līmenis upē bija pacēlies par desmit metriem. Sliktākajā variantā, kā prognozē okupantu struktūras, ūdens līmenis var pacelties par 12 metriem.

Nova Kahovkas "administrācija" pieļauj, ka ūdens noskries trīs dienu laikā.

"Darba apjoms, kas būs jāveic pēc tam, ir grandiozs. Patlaban ir aptuveni 600 māju, no kurām cilvēki tik evakuēti tieši šobrīd, kas applūst," piebilda Ļeontjevs.

Dņeprā ieplūdušas 150 tonnas mašīneļļas

Par dabas katastrofu sociālajos tīklos pavēstījusi Ukrainas prezidenta biroja vadītāja komunikācijas padomniece Darja Zarivna.

Šāda informācija izskanējusi otrdien notikušajā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes ārkārtas sanāksmē, kas tika sasaukta saistībā ar HES uzspridzināšanu.

Sēdē arī teikts, ka pastāv risks, ka Dņeprā varētu ieplūst vēl 300 tonnas mašīneļļas.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostaciju (HES), sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu