Hersonas apgabalā pagaidām evakuēti aptuveni 1300 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iedzīvotāju evakuācija Hersonā
Iedzīvotāju evakuācija Hersonā Foto: EPA/Scanpix

Plūdu dēļ, kas izraisījušies pēc Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanas, no Ukrainas kontrolētās Hersonas apgabala daļas jau evakuēti aptuveni 1300 cilvēku, vēstī Ukrainas Valsts Ārkārtas situāciju dienests.

"Atbilstoši situācijai plkst. 15 evakuēti aptuveni 1300 cilvēku. Atbilstoši provizoriskajai informācijai šobrīd Dņepras labajā krastā applūdušas 13 apdzīvotas vietas un vairāk nekā 260 mājas," teikts paziņojumā.

Pastāv risks, ka kopumā varētu applūst 80 apdzīvotas vietas. Kritiskajā zonā dzīvo aptuveni 16 000 cilvēku.

Hersonas apgabala kara administrācijā jau iepriekš ziņoja par iedzīvotāju evakuāciju no vairākām apdzīvotām vietām, arī dažiem Hersonas pilsētas rajoniem.

Kahovkas HES atradās Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā. Lielāki applūšanas draudi pastāv upes kreisajam krastam.

Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība pavēstījusi, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, evakuācija tiek organizēta arī Krievijas okupētajās teritorijās.

Jau vēstījām, ka Krievijas karaspēks otrdien uzspridzinājis Kahovkas HES aizsprostu.

Sprādziens noticis plkst. 2.50.

Plūdu zonā ir aptuveni 80 apdzīvotu vietu. Ukrainas Iekšlietu ministrija norādījusi, ka jāevakuējas vairāku Hersonas pilsētas rajonu un desmit ciemu iedzīvotājiem.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība pavēstījusi, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, evakuācija tiek organizēta arī Krievijas okupētajās teritorijās.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādījis, ka Kahovkas HES uzspridzināšana, iespējams, ir lielākā tehnoloģiskā katastrofa Eiropā pēdējās desmitgadēs, kas apdraud tūkstošiem civiliedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu