Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Mūsu senči to vien darījuši kā masturbējuši. Jau 10 miljonus gadu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Masturbācija ir 10 miljonus gadu veca nodarbe, konstatējuši pasaulslavenie britu zinātnieki. Londonas Universitātes koledžas pētniece dr. Matilda Brindle saka: pētījumi liek domāt, ka faktiski mūsu senči to vien darījuši, kā masturbējuši.

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, masturbācija plaukusi un zēlusi jau vairāk nekā 10 miljonu gadu garumā, priecējot pērtiķus, pērtiķveidīgās būtnes un cilvēku cilts priekštečus, raksta ārzemju prese.

Solo seksa prieki savā dziļākajā būtībā kalpo evolucionāram mērķim: vīriešiem tas veicina auglību un aizsargā pret seksuāli transmisīvām slimībām. 

Masturbācija izplatīta visā dzīvnieku valstī, bet īpaši starp primātiem.

Primātu aizraušanās ar masturbāciju gadu desmitiem ir mulsinājusi antropologus.

Tagad skaidrs, ka masturbācija ir sena primātu kārtas iezīme, kas sākusies daudz agrāk, nekā tika uzskatīts iepriekš.

Pētniece Matilda Brindle no Londonas Universitātes koledžas saka: "Mūsu atklājumi palīdz izgaismot ļoti izplatītu, bet maz saprotamu seksuālo uzvedību un ir nozīmīgs progress mūsu izpratnē par masturbācijas funkcijām."

Pētnieku pārliecinošākā hipotēze ir, ka vīriešiem Mamma Daba radījusi masturbācijas priekus, jo tā palielina reproduktīvās spējas un aizsargā pret seksuāli transmisīvajām slimībām.

Pētniece Brindle stāsta: "Vēsturiski masturbācija tika uzskatīta par patoloģiju vai seksuālā uzbudinājuma blakusproduktu. Fiksētie novērojumi bija pārāk sadrumstaloti, lai saprastu to izplatību, evolūcijas vēsturi vai adaptīvo nozīmi."

Pētniece uzsver: "Varbūt pārsteidzoši, bet šķiet, ka tas kalpo evolucionāram mērķim."

Pētnieces komanda savāca visu laiku lielāko datu kopu par masturbāciju, apkopojot informāciju no gandrīz 400 avotiem. Tie ietvēra 246 publicētus akadēmiskos darbus, 150 anketas un primatologu un zoodārzu darbinieku ziņojumus. Tas ļāva britu zinātnieku komandai izsekot onānisma izplatībai starp primātiem, nosakot, kad un kāpēc tas attīstījies.

Pētniece Brindle saka – izpētot visus pieejamos avotus, var secināt, ka vīriešu kārtas primātiem masturbācija var palielināt reproduktīvos panākumus un samazināt iespēju inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām, attīrot dzimumorgānus.

Iepriekšējie pētījumi cilvēku vidē liecina, ka, vairāk masturbējot, vīrieši var kļūt par labākiem seksa partneriem, turklāt masturbācija uzlabo viņu orgasmu. Ir pierādīts, ka pašapmierināšanās prieki mazina stresu un neļauj attīstīties potenciālajām vēža šūnām prostatā. Bet tikai tagad noskaidrots, ka šī nodarbe aizrāvusi vīriešu kārtas primātus jau miljoniem gadu.

Sieviešu masturbācijas vēsturiskā nozīme joprojām ir liels noslēpums.

Ir mazāk pētījumu par to, vai arī sieviešu priekšteces tikpat aktīvi nodarbojušās ar solo seksu, kā vīriešu kārtas īpatņi. Šim apgalvojumam nav pierādījumu, bet, visticamāk, arī viņas jau miljoniem gadu ļāvušās pašapmierināšanās baudai. Zinātnieki izpētījuši, ka masturbācija sievietēm uzlabo garastāvokli un libido, kā arī nomierina menstruāciju krampjus. Gan jau pirms desmit miljoniem gadu tas bija tikpat aktuāli un tikpat jauki kā šodien. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu