FIFA maldinājusi par oglekļneitrālu Pasaules kausa finālturnīru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: IMAGO/Moritz Mueller/IMAGO/Moritz Müller

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) apgalvojumi par oglekļneitrālu 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru nebija patiesi, 7. jūnijā paziņoja Šveices reklāmas nozares regulators, kas uzrauga godīgu komunikāciju (SLK).

Vides aizsardzības organizācijas Beļģijā, Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē un Šveicē iesniedza sūdzības Šveices reklāmas regulatoram par FIFA apgalvojumiem, ka turnīrs ir oglekļneitrāls.

SLK secinājusi, ka FIFA nespēja sniegt pierādījumus tam, ka apgalvojumi par 3,63 miljonu tonnu oglekļa dioksīda un citu ar turnīru saistītu emisiju kompensēšanu būtu patiesi. SLK iesaka FIFA izvairīties no šādiem apgalvojumiem, it īpaši tādiem, kuros 2022. gada finālturnīrs nosaukts par klimatneitrālu vai oglekļneitrālu.

Tāpat FIFA neesot izstrādājusi plānu, lai turpmāk noteiktu, kādā veidā emisijas tiek kompensētas. Regulatoram arī neesot skaidrs, vai solītais kompensācijas līmenis vispār ir reāls, teikts lēmumā.

FIFA paziņoja, ka analizēs sniegtās rekomendācijas. Lai gan SLK lēmums nav juridiski saistošs, FIFA ir tiesības uz apelāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu