Kijiva: Kad mēs sāksim pretuzbrukumu, viņi to redzēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karavīrs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karavīrs. Ilustratīvs attēls. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP

Ukrainas karaspēks pagaidām nav sācis pretuzbrukumu, bet, kad tas sāksies, par to zinās visi, intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja Oleksijs Daņilovs, Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs.

Krievijas Aizsardzības ministrijas nesenais paziņojums par Ukrainas pretuzbrukuma atvairīšanu neatbilst patiesībai, sacīja amatpersona.

"To, ka viņi tur paši no izbīļa stāsta par mūsu darbībām vienos vai citos virzienos un uzskata, ka tas ir pretuzbrukums, - komentēt šos slimos cilvēkus es neredzu nekādu jēgu," paziņoja Daņilovs.

"Kad mēs sāksim pretuzbrukumu, par to zinās visi. Viņi to redzēs," viņš norādīja.

Izsakoties par Krievijas puses apgalvojumiem, ka Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) saspridzināšanā esot vainojama Ukraina, Daņilovs uzsvēra, ka

Ukrainas karavīriem šādu spridzināšanu īstenot būtu "fiziski neiespējami".

"Apšaudes šajā laikā fiksētas netika. Mūsu karavīru, mūsu, teiksim, pilsoņu klātbūtnes šajā teritorijā nebija. Šo teritoriju par lielu nožēlu kopš pagājušā gada marta okupējuši Krievijas teroristi," turpināja Daņilovs.

"Un tieši Krievijas teroristi tur atradās, tieši viņi kontrolēja šo mūsu zemes gabalu. Tāpēc teikt, ka mēs to izdarījām, viņiem klātesot, vispār ir pilnīgākais absurda teātris," rezumēja padomes sekretārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu