"Viņi ir alkohola reibuma stāvoklī." Okupanti Hersonā ierīko uguns pozīcijas uz namu jumtiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Okupanti Hersonas apgabalā pēc Kahovkas HES aizsprosta saspridzināšanas kavē iedzīvotāju evakuāciju un ierīko uguns pozīcijas uz namu jumtiem, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

"Krievijas Federācija nenodarbojas ar vietējo iedzīvotāju problēmām sagrābtajās teritorijās, [bet] ir spējīga uz jebkādiem noziegumiem un apjomīgiem postījumiem.

Pēc tam, kad Krievijas teroristi saspridzināja Kahovkas HES aizsprostu, Kozači Laheru ciema iedzīvotāji, kas bija nonākuši applūšanas zonā, nesagaidīja palīdzību no okupācijas varas un centās patstāvīgi izbraukt no daļēji applūdušās apdzīvotās vietas.

Tomēr Krievijas karavīri, esot alkohola reibuma stāvoklī, nobloķēja visus iespējamos pilsētas atstāšanas ceļus un aizliedza evakuāciju," teikts Ģenerālštāba paziņojumā.

Ģenerālštābs piebilda, ka okupanti ierīko uguns pozīcijas uz Hersonas apgabala iedzīvotāju namu jumtiem.

"Hola Pristaņas pilsētā okupanti padzen divstāvu namu īpašniekus no telpām un paši tur iekārtojas. Uz šo ēku jumtiem okupanti ierīko uguns pozīcijas," uzsvēra Ģenerālštābs.

Hersonas apgabala militārās administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins paziņoja, ka okupētajā Hola Pristaņā ir applūduši 196 dzīvojamie nami un ūdens līmenis ik stundu ceļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu