Mesi skaidro, kāpēc pārcēlies uz ASV

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais Argentīnas futbolists Lionels Mesi publiskā video rullītī paskaidrojis savu lēmumu pārcelties uz ASV Augstāko futbola līgu (MLS).

Jau ziņots, ka Lionels Mesi pēc Parīzes "Saint-Germain" pamešanas nolēma pievienoties MLS klubam Maiami "Inter".

Pats Mesi skaidroja, ka līgums vēl nav parakstīts, bet lēmums esot pieņemts: "Esmu nolēmis doties uz Maiami, līgums vēl par 100% nav parakstīts un varbūt ir kādas nianses, taču esmu nolēmis savu karjeru turpināt tur."

Par Mesi aiziešanu no "Saint-Germain" skaidrība bija uzreiz pēc Francijas "Ligue 1" sezonas beigām. Mesi nākamās komandas kontekstā izskanēja divi varianti - viņa ilggadējais klubs FC "Barcelona" vai arī pārcelšanās uz Saūda Arābiju.

Mesi neslēpa, ka vēlējies atgriezties "Barcelona" rindās, tomēr, kad kļuvis skaidrs, ka finansiālo "Fair play" noteikumu dēļ Katalonijas futbola gigants viņu nespēs piesaistīt, par prioritāti kļuvusi mierīgāka dzīve viņa ģimenei.

"Es gribēju pamest Eiropu, ja "Barcelona" darījums nebūtu iespējams. Gribēju pamest prožektoru gaismu un vairāk domāt par savu ģimeni. Es patiešām gribēju atgriezties Barselonā, bet, zinot, ko es pieredzēju un, kā es no turienes aizgāju, negribēju vēlreiz nonākt līdzīgā situācijā,

Dzirdēju, ka viņiem būtu jāpārdod spēlētāji vai jāsamazina futbolistu algas. Godīgi sakot es negribēju tam iet cauri," sacīja Mesi

Tāpat 35 gadus vecais futbolists skaidroja, ka nauda neesot bijis noteicošais līdz ar to savu aktualitāti pazaudēja potenciālās Saūda Arābijas opcijas.

Argentīnas futbola leģenda pēdējās divas sezonas pavadīja Francijas klubā Parīzes "Saint-Germain". Šosezon parīziešu rindās Mesi laukumā devās 41 mačā un guva 21 vārtus.

Decembrī Mesi aizveda Argentīnas izlasi līdz uzvarai Pasaules kausā, pirmo reizi karjerā izcīnot prestižākā valstsvienības turnīra trofeju. Aizpērn viņš pirmo reizi karjerā uzvarēja arī Dienvidamerikas čempionātā jeb "Copa America".

Ar PSG Mesi kļuva par divkārtēju Francijas čempionu un pērn uzvarēja arī valsts kausa izcīņā.

Pirms tam Mesi kopš 13 gadu vecuma bija Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē. Kopā ar Barselonas vienību argentīnietis kļuva par Spānijas čempionu (10 reizes), uzvarēja Karaļa kausa izcīņā (7), UEFA Čempionu līgā (4) un vēl vairākos klubu turnīros.

Mesi karjeras laikā septiņas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu