Vairāk nekā miljons eiro tiks pārdalīti, lai nodrošinātu finansējumu prioritārajām sporta programmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiro banknotes. Ilustratīvs attēls
Eiro banknotes. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi rīkojuma projektu, kas paredz pārdalīt kopumā 1 033 200 eiro starp IZM budžeta apakšprogrammām, lai nodrošinātu nepieciešamos finanšu līdzekļus šogad noteiktajām sporta nozares prioritārām programmām, liecina pieejamā informācija tiesību aktu portālā.

Pārdalot finanšu līdzekļus, paredzēts segt ar dalību šī gada Eiropas jaunatnes Vasaras olimpiādē Slovēnijā saistītos izdevumus 68 650 eiro apmērā, bet Latvijas Olimpiskās vienības sastāvos iekļauto sportistu treniņu un sacensību izdevumu un pabalstu izmaksai atvēlēs 814 000 eiro.

Savukārt nodibinājumam "Latvijas Olimpiešu sociālais fonds" plānots izmaksāt 50 550 eiro, lai palielinātu par 50% pabalstus par mūža ieguldījumu, bet Latvijas Paralimpiskās komitejas Latvijas Paralimpiskās vienības darbības nodrošināšanai izmaksās 100 000 eiro.

Lai sniegtu atbalstu atzīto sporta federāciju darbībai un to pārstāvēto sporta veidu un darbības jomu attīstībai Latvijā, kā arī atbalstīt dažāda līmeņa sporta sacensību organizēšanu Latvijā, IZM pieejamais finansējums šogad ir 8 475 000 eiro, no kuriem 5 400 000 eiro ir mērķfinansējums sporta nozares prioritārām programmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu