Lemberga jautājums "Progresīvo" ieskatā joprojām ir ar lieliem potenciāliem riskiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.
14. Saeimas deputāts Andris Šuvajevs. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Progresīvie" sagaida risinājumu, kā plašākā koalīcijā tik vadīti ar smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu saistītie potenciāli lielie riski. To ceturtdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un citiem "Jaunās vienotības" (JV) politiķiem sacīja "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

"Lembergs ir smagos noziegumos apsūdzēts un pirmajā instancē notiesāts," atgādināja Šuvajevs, atzīmējot, ka Lemberga jautājums partijas ieskatā joprojām ir ar lieliem potenciāliem riskiem.

Tāpēc "Progresīvie" šo jautājumu aktualizēja šodienas sarunā ar Kariņu un sagaida, ka piektdien paredzētajās JV un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarunās tiktu "uzrunāti" arī šie jautājumi, proti, kādā veidā šie riski tiktu vadīti.

Kā ziņots, "Progresīvie" jūnijā vēlas gūt skaidrību jautājumā par koalīcijas paplašināšanu.

Šuvajevs pēc "Progresīvo" līderu šodienas tikšanās ar Kariņu un citiem JV politiķiem pozitīvi novērtēja sarunu par ciešākas sadarbības iespējām.

Tikšanās laikā pārrunāti vairāki valstī paveicamie darbi, lai izrautos no stagnācijas, kas iezīmējusies pēdējo mēnešu laikā pašreizējās valdības darbā, atzīmēja Šuvajevs.

LETA jau vēstīja, ka Ministru prezidents Kariņš uzsvēris, ka viņa mērķis nekādā gadījumā nav iet prom no pašreizējās koalīcijas, bet, paturot abus koalīcijas partnerus, iesaistīt tajā vēl papildu spēkus.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem".

NA un AS iebilst pret koalīcijas paplašināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu