Ukraina veikusi pretuzbrukuma operācijas vismaz trīs frontes posmos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas armija. Bahmuta.
Ukrainas armija. Bahmuta. Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas armija diennakts laikā ir veikusi pretuzbrukuma operācijas vismaz trīs frontes posmos ar atšķirīgiem rezultātiem, secinājis ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW ceturtdienas vakarā publicētajā ziņojumā norādīts, ka šīs operācijas ir daļa no plašākiem pretuzbrukuma centieniem, kuri norisinās kopš 4.jūnija.

Ukrainas amatpersonas ziņoja, ka Ukrainas spēki ir pārgājuši no aizsardzības uz ofensīvu Bahmutas virzienā un pilsētas flangos ir pavirzījušies uz priekšu no 200 metriem līdz gandrīz diviem kilometriem.

Ukrainas armija naktī no trešdienas uz ceturtdienu veica ierobežotu, bet tomēr nozīmīgu ofensīvu Zaporižjas apgabala rietumos. Taču Krievijas spēki izrādīja sīvu pretestību un ceturtdien atguva savas sākotnējās pozīcijas.

Tiek ziņots, ka Ukrainas zaudējumu vidū ir arī Rietumu piegādātās militārās automašīnas.

ISW ziņojumā norādīts, ka Ukrainas uzbrukumi Zaporižjas rietumos neatspoguļo Ukrainas spēju pilno apjomu pašreizējā pretuzbrukumā. Ziņojumā arī teikts, ka Ukrainas pretuzbrukums, visticamāk, sastāvēs no daudziem dažāda mēroga pasākumiem, tai skaitā lokāliem uzbrukumiem, kā tas bija vērojams šajā sektorā ceturtdien.

Tiek ziņots, ka Ukraina ir izveidojusi 12 īpašas pretuzbrukuma brigādes. Eksperti pieļauj, ka Ukraina pagaidām ir iesaistījusi tikai daļu no lielajām spēku rezervēm, kas tai pieejamas pretuzbrukuma operācijām.

Turklāt jāatzīmē, ka Krievijas Dienvidu militārā apgabala karaspēks, kas izvietots šajā konkrētajā apgabalā, visticamāk, ir kvalitatīvāks nekā Krievijas formējumi citos kara apgabalos, un tā aizsardzības spējas, visticamāk, neatspoguļo Krievijas formējumu aizsardzības spējas citos frontes apgabalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu