Negadījums Ogres slimnīcā. Palātā aizdegusies gulta un cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 pacientu palāta Latvijas infektoloģijas centrā.
Covid-19 pacientu palāta Latvijas infektoloģijas centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogres slimnīcā 8. jūnijā kādā no palātām aizdegusi gulta un cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar pēc plkst. 22 VUGD saņēma informāciju, ka ārstniecības iestādē izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no palātām deg gulta un aizdedzies arī cilvēkam mugurā esošais apģērbs, ko slimnīcas personāls bija spējis nodzēst pirms glābēju ierašanās.

Ņemot vērā, ka bija izveidojies sadūmojums, daļa pacientu no ēkas trešā stāva jau bija evakuējušies paši saviem spēkiem, bet daļu evakuēja glābēji. Pēc tam tika izvēdinātas telpas un cilvēki varēja slimnīcas telpās atgriezties.

Savukārt ap plkst. 10.30 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Lietuvas šosejā, no transportlīdzeklī novietota viena kubikmetra konteinera noplūst ķīmiska viela, iespējams, slāpekļskābe.

Ugunsdzēsēji veica pasākumus, lai novērstu vielas tālāku noplūdi apkārtējā vidē - apturēja noplūdi un daļu vielas no bojātā konteinera pārsūknēja citos konteineros.

Notikuma vietā ieradās speciālisti, kas neitralizēja apkārtējā vidē jau noplūdušo vielu un atbilstošā tvertnē pārsūknēja atlikušo vielu.

Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Jelgavas pašvaldības policijas un Valsts policijas pārstāvji.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus: 28 - uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus - uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 - uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu