Edgars Kaupers nu sevi piesaka arī kā kino režisors

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Kaupers/Facebook

Viens no dziedātāja Renāra Kaupera vecākajiem dēliem – Edgars Kaupers (27) – ne tikai nodarbojas ar mūziku, bet sevi piesaka arī kā kino režisors.

Nupat kinoteātros nonākušas seriāla "Kolektīvs" par Dziesmu un Deju svētkiem pirmās četras sērijas. Katrai epizodei ir savs režisors. Vienai no tām - "Gaismas pils" - tas ir Edgars Kaupers, zināms arī kā grupas "Carnival Youth" dalībnieks un Renāra Kaupera dēls.

Un šis, starp citu, nav viņa pirmais ekrāna darbs! Pērn Edgara veikums – filma "Veiksme ir ar mums" – līdzās citu jauno režisoru, kas mācās Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā, darbiem bija redzams Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Motivāciju sākt režijas studijas Edgaram devis pandēmijas laiks.

Kaupers savu sēriju izlēmis veidot, par pamatu ņemot patiesus notikumus. "Domāju, mana paaudze nemaz nezina, kā tas [svētku rīkošana] toreiz notika. Man gribējās par to pastāstīt," pauda Kaupers, kurš aktieru izvēlē gājis iepriekšējā filmā pārbaudītu ceļu, galvenajā lomā aicinot dzejnieku, žurnālistu un aktieri Tomu Treibergu.

Filma Gaismas pils stāsta par 1985. gadu, kad Haralds Mednis ir atstādināts no virsdiriģenta amata, bet koris viņu izsauc no skatītāju rindām nodiriģēt no programmas svītroto Gaismas pili. Komiskā gaismā filma ielūkojas, kas pa šo laiku notiek televīzijas busiņā un čekistu kabinetos. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka seriāls no 1. jūnija skatāms bez maksas lietotnē LMT Viedtelevīzija un viedtelevizija.lv, kā arī kinoteātros "Forum Cinemas", "Apollo kino", "Kino Bize", Valmieras kinoteātrī "Gaisma" un citviet Latvijā.

Pirmās četras seriāla komēdijdrāmas sērijas uzņēmuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits un Papa Chi.

Nākamās divas sērijas skatāmas bez maksas LMT Viedtelevīzijā un viedtelevizija.lv jau no 1. jūlija, to režisori ir Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds.

Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nav stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 6. jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu