Miljonārs Raimonds Gerkens: Nauda ir sūds, tā nevar būt dzīves jēga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmēju aprindās daudzi prātojot, kur pazudis kādreiz aktīvais saviesīgās dzīves piekritējs miljonārs Raimonds Gerkens (71). Viņš sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" atklāj, kā aizrit viņa ikdiena un pie kādām jaunām atziņām nācis.

Izrādās, ka satraukumam nav pamata. Viņš baudot vecumdienas ar sieviņu savā villā.

"Esmu noracies savā villā, dzeru kafiju, smēķēju un domāju par skaistām meitenēm un to, kam dzīvē ir jēga un vērtība un kam nav.

Piemēram, nauda ir sūds, tā nevar būt dzīves jēga. Tagad, kad tā padomāju, man lielākais azarts un patikšana bija tieši no tā paša naudas pelnīšanas procesa. Tas ir aizraujoši, interesanti, radoši lielā mērā. Nenoliedzami, arī nopelnītās naudas likšana lietā kaut kādā brīdī ir patīkama. Melis būtu, ja teiktu, ka ne. Jo redzēt sava darba augļus realizējamies ir liela bauda. Piemēram, kad uzcēlu savu villu Velga – sajūsma bija neaprakstāma, patika acis priecēt un viss pārējais.

Arī pasauli izceļot ir bijusi iespēja. Tāpat arī prieks, ka ir bijusi iespēja ik pa laikam sevi iepriecināt ar kādu jaunu mašīnu. Taču tagad… Sēžu ar sievu un suni šai milzīgajā, 2000 kvadrātmetru lielajā villā un tik maksāju rēķinus.

Lielais plašums vispār nav vajadzīgs, bet izmaksu ziņā šī māja, par ko rēķini katru mēnesi ir mērāmi tūkstošos eiro un kur nemitīgi ir jāiegulda, ko pieremontējot un pielabojot, man tagad ir kā smags milzu akmens, kas uzkārts kaklā.

Labi, ka mazdēls, kam šogad paliks 18 gadu, pērn atgriezās no Anglijas dzīvot un mācīties Latvijā," saka Raimonds Gerkens.

Kundze Velga gan aizvien negribot ne dzirdēt par villas izlikšanu pārdošanā, tāpēc Raimonds šo ieceri jau pirms vairākiem gadiem metis pie malas.

Daudz lielākā vērtē miljonārs tagad izceļ citas vērtības, ko ne par kādu naudu nenopirkt: ģimene un īsti draugi.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 6. jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu