Jaunākā informācija reisa Nīca-Liepāja seksuālās uzmākšanās lietā: policijas komentārs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Autobusa šoferis, kurš pēdējai pasažierei piedāvā piecus eiro par seksu, nepieņem atteikumu un seko viņai pa vientuļu lauku ceļu, stāstot, ka "sen nav dabūjis", – tas ir skandāls. 3. jūnija vakarā autobusu reisā Nīca-Liepāja notikušais sacēla kājās visu Latviju. Bet kas notiek tālāk?

Dita saņēmusi atvainošanos no Liepājas autobusu parka. Atšķirībā no presei nosūtītā skaidrojuma atvainošanās vēstulē detalizētāk pausts, kā notikusi faktu pārbaude. "Paralēli komunikācijaj ar jums un autobusa vadītāju mēs analizējām videomateriālus, kas pieejami no autobusā izvietotajām videonovērošanas kamerām, un secinājām, ka autobusa vadītājs ir rīkojies tā, kā esat aprakstījusi," teikts vēstulē.

Kā jau vēstīts, Liepājas autobusu parks sācis darba attiecību izbeigšanu ar reisa Liepāja-Nīca šoferi.

Tomēr Ditai ar atvainošanos vien liekas par maz. Un ne jau sevis dēļ. Viņa nosūtījusi Liepājas autobusu parkam atbildes e-pastu: "Paldies par atvainošanās vēstuli. Diemžēl atvainošanās no autobusa parka valdes priekšsēdētājas nozīmē gaužām maz. Tas, kas steidzami interesē šobrīd, - vai noskaidrota autobusa šofera motivācija? Kāda veida pārrunas ar šoferi tika veiktas? Vai esat izanalizējuši visu pieejamo reisu kameru ierakstus, lai pārbaudītu, vai tas nav noticis arī iepriekš?"

Portālam "Apollo.lv" Dita saka: "Zinot, kā strādā autobusu parks, esmu pārsteigta, ka tik ātri viss notiek. Ja tas šoferis tiešām ir atbrīvots no darba. Tādā ziņā patīkams pārsteigums, ka kaut ko var tik ātri izdarīt.

Man tikai gribas zināt, vai pietiekami izdarīja.

Mani interesē, vai viņi paskatījās tos video un vai paskatījās tikai manu reisu vai paskatījās arī citus reisus, kuros tas šoferis brauca, un varbūt kaut ko arī atrada. Tas šobrīd būtu svarīgi."

Atbildot uz Ditas jautājumiem, Liepājas autobusu parks atbildējis, ka aicina vērsties ar oficiālu iesniegumu tiesībsargājošās instancēs un ka sniegs visu nepieciešamo informāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem un noteikto kārtību.

Policijai Dita uzrakstījusi iesniegumu jau 4. jūnijā, nākamajā dienā pēc notikuma. Pagaidām nekādu ziņu no policijas viņa nav saņēmusi, izņemto to, ka viņas iesniegums saņemts un uzsākta resoriskā pārbaude.

Lūdzām Valsts policijai komentēt situāciju. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākās speciālistes Kurzemes reģiona pārvaldes jautājumos Madaras Šeršņovas komentārs portālam "Apollo.lv": "Valsts policijā tika saņemts iesniegums no sievietes, aprakstot minēto situāciju. Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dievidkurzemes iecirkņa amatpersonas skaidro notikušā apstākļus."

Uz jautājumu, vai Valsts policija iesaka sievietēm nēsāt līdzi piparu gāzes baloniņus, kāds bija līdzi arī Ditai tajā vakarā (netika gan izmantots), policijas pārstāve atbild: "Valsts policija, vērtējot ikdienā reģistrētos notikumus un izsaukumus, nevar apgalvot, ka būtu drošības riski, kā dēļ būtu nepaciešams līdzi nēsāt pašaizsardzības līdzekļus, taču katrs cilvēks pats šo lēmumu var pieņemt."

Jautāta par sajūtām tagad, kad notikums pievērsis visas Latvijas uzmanību, Dita saka: "Par sajūtām šobrīd īpaši nedomāju. Vienkārši jānoskaidro, kas notiek, un jātiek galā ar šo lietu." Viņa piebilst: "Es vienkārši justos stulbi, ja neko nebūtu teikusi un pēc kādām dienām, piemēram, portālā liepājniekiem izlasītu, ka kādai sievietei kaut kas atgadījies."

Visu Ditas stāstu par notikumiem 3. jūnija reisā Liepāja-Nīca lasi tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu