VIDEO Norvēģu tramplīnlēkšanas zvaigzne treniņā piedzīvo biedējošu kritienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Otrdien, 6. jūnijā, Lilehamerē treniņa laikā biedējošu kritienu piedzīvoja Norvēģijas tramplīnlēkšanas zvaigzne Halvors Ēgners Granerūds.

Granerūds aizvadīja lēcienu uz mākslīgā zāliena, kad viņa treniņprocesu pārtrauca ļoti neveiksmīga epizode.

Uzreiz pēc lēciena viņš pazaudēja labo slēpi un piezemējās uz mākslīgā zāliena.

Par laimi, slavenais tramplīnlēcējs iztika bez dzīvībai bīstamiem savainojumiem. Granerūds arī atzina, ka viņš neatceroties, kā noslīdējis līdz kalna apakšai. 

"Atceros tikai brīdi, kurā man pazuda slēpe. Nezinu, vai vienkārši zaudēju samaņu, vai arī man "bilde" pazuda adrenalīna dēļ," sarunā ar Norvēģijas mediju NRK teica Granerūds.

Lai arī tramplīnlēcējs interviju sniedza, balstoties uz kruķiem, viņš norādīja, ka nav guvis smagus savainojumus. Tiesa, viņš esot nobažījies par nākamo sezonu, jo tramplīnlēcēju tērpi piedzīvos izmaiņas, tā rezultātā sportistiem vajadzēs attīstīt lielāku ātrumu, lai sasniegtu tādas pašas distances kā iepriekš.

"Tāli lēcieni ir kļuvuši bīstamāki. Mums jāattīsta lielāku ātrumu, lai sasniegtu tās pašas distances. Es gribu, lai šis sports ir pēc iespējas drošāks," sacījis sportists.

27 gadus vecais Granerūds savas karjeras laikā ir uzvarējis 25 Pasaules kausa posmos, kā arī divas reizes triumfējis Pasaules kausa kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu