VIDEO Tiesa no apcietinājuma atbrīvo vīrieti, kurš ar nazi uzbrucis savai sievai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Zemgales rajona tiesa Dobelē atbrīvojusi no apcietinājuma vīrieti, kurš 11. aprīlī smagi sadūris savu sievu pēc tam, jo dzīvesbiedre paziņojusi, ka vēlas no vīra šķirties. Sieviete tikai pirms pusotras nedēļas iznākusi no slimnīcas, taču viņas veselības stāvoklis ir smags - viņa būtībā esot kļuvusi par invalīdi, vēsta Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Cietusī ir neizpratnē par tiesas lēmumu un baidās par savu un trīs nepilngadīgo bērnu dzīvību. Viņa uzskata, ka tagad noteiktais aizliegums tuvoties un sazināties varmāku neapturēs.

Tiesnese Iluta Kovaļova rakstiskajā komentārā Latvijas Radio skaidrojusi, ka, izskatot apcietinājuma turpmāko piemērošanu slepkavības mēģinājumā aizdomās turētajam Jānim Vīksnem,

"netika konstatēts ne bēgšanas risks, ne risks, ka persona centīsies traucēt izmeklēšanu, ne nepieciešamība novērst līdzīgu noziedzīgu nodarījumu, ne arī tas, ka persona būtu ar noziedzīgu novirzi".

Viņas ieskatā tāds drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu, vairs neesot nepieciešams, un to var aizstāt ar citu.

Policijā savukārt informēja, ka izmeklētājs lūdzis tiesu apcietinājumu neatcelt, pamatojot, ka tas atbilst sabiedrības interesēm. Tagad likumsargi plāno noteikt policijas uzraudzību.

Savukārt sievietei policija iesaka saukt likumsargus, ja vīrs mēģina tuvoties vai sazināties.

Plašāk skatieties sižetā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu