Kolkas vasaras estrāde pārtaps par zivju tirdzniecības vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kolkas vasaras estrādi par 364 696 eiro pārbūvēs par tirdzniecības vietu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pašvaldība projektu īsteno sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu un biedrību "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija". Projekta mērķis ir pārbūvēt esošo Kolkas vasaras estrādi, to pārvēršot par mūsdienu prasībām atbilstošu, sabiedrībai ērti izmantojamu, estētiski un tehniski pievilcīgu vietējo mājražotāju un zivju produkcijas tirdzniecības vietu.

Īstenojot projektu, tiks iekārtotas astoņas tirdzniecības vietas, vienlaikus paredzot iespēju palielināt āra tirdzniecībai paredzēto vietu skaitu. Tiks izveidota inventāra noliktavas telpa un sabiedriskā tualete, apkārt esošā teritorija tiks labiekārtota, nodrošinot piekļuvi autobraucējiem un gājējiem.

Pārbūvējot ēku un labiekārtojot teritoriju par multifunkcionālu vietu, būs iespējams mūsdienīgi un atbilstoši normatīviem organizēt zivju un pārtikas tirdzniecību, kas ir neatņemama kultūras pasākumu daļa, piemēram, gadatirgos.

Pārbūvēto multifunkcionālo ēku plānots izmantot pašvaldības rīkoto gadskārtu godu svinēšanai, kas saistīti ar tirgošanos, mielošanos un lustēšanos, arī koncertiem un teātriem.

Talsu novada pašvaldība ir noslēgusi līgumus ar būvnieku SIA "RRB būvserviss", būvuzraugu SIA "Būves birojs" un autoruzraugu SIA "Elko arhitektūra". Projekta kopējās izmaksas ir 364 696 eiro, no kurām attiecināmās izmaksas ir 196 794 eiro, publiskais finansējums - 177 115 eiro, pašvaldības līdzfinansējums - 187 581 eiro.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA "RRB būvserviss" apgrozījums pērn bija 514 034 eiro, bet zaudējumi - 30 825 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2012.gadā, tā pamatkapitāls ir 2840 eiro un tas pieder Jānim Spruģevicam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu