"Piekāva viņu un iemeta ar nazi." Praida pasākumā Tallinā noticis uzbrukums somu mācītājam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Alex Verrone/Shutterstock

Tallinā kāds Krievijas pilsonis uzbrucis mācītājam praida pasākumā, piekaujot viņu un iemetot ar nazi, ziņo igauņu medijs "Rus Postimees". 

"Šodien Tallinā notika reliģiski motivēts naida noziegums," teikts ierakstā Igaunijas geju kristiešu kopienas "Facebook" lapā. "Igaunijas geju kristieši atbalstīja "Baltic Pride" pasākumu - tikšanos ar somu mācītāju." 

Ierakstā teikts, ka pasākums sākās plkst. 14 populārā LGBTQ+ bārā pilsētas centrā. Pasākuma laikā telpā citu cilvēku nebija. "Kādā brīdī bārā ienāca labi ģērbies krieviski runājošs jaunietis, apsēdās pie desmit sanāksmes dalībnieku galda un jautāja, kurš uzstājas." 

"Pēc tam viņš uzbruka mācītājam, piekāva viņu un iemeta ar nazi. Klātesošie (no kuriem vairāk nekā puse bija sievietes) un bārmeņi viņu apturēja un aizturēja, līdz ieradās policija un divas ātrās palīdzības mašīnas. Trīs cilvēki nogādāti ātrās palīdzības mašīnā. Divi no viņiem pēc pirmās palīdzības sniegšanas atbrīvoti, bet somu mācītājs joprojām atrodas slimnīcā.

Vainīgais ir Krievijas pilsonis. Viņš vairākkārt izkliedza, ka Dievs ienīst homoseksuāļus un citus apvainojumus," teikts ierakstā.

Policija apstiprinājusi uzbrukumu, norādot, ka uzbrucējs bijis 25 gadus vecs, bet cietušais - 30. 

Pēc policijas teiktā, cietusi arī 49 gadus veca sieviete un vēl viens 30 gadus vecs vīrietis, kuri aizstāvējuši cietušo no uzbrucēja. Visus trīs ātrās palīdzības brigāde nogādājusi medicīnas iestādē. 

Policija aizturēja 25 gadus vecu vīrieti un ierosināja krimināllietu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu