Žurnālā publiskoti iespējamie aktieru vārdi, kurus uzrunājis Dailes teātris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau teju nedēļu kūsā skandāls teātra aprindās, kuru aizsāka Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, vēršoties pret Dailes teātra vadību un apsūdzot jauno aktieru pārvilināšanā. Žurnāls "Privātā Dzīve" šonedēļ publiskojis iespējamos aktieru vārdus, kuri tika uzrunāti darbam Dailes teātrī.

"Privātā Dzīve" vēsta: pagājušajā nedēļā neoficiāli parādījās ziņas, ka Dailes teātris esot uzrunājis

aktrisi Martu Lovisu no Jaunā Rīgas teātra, Mārtiņu Meieru un Meinardu Liepiņu no Valmieras Drāmas teātra, bet no Liepājas teātra uz Rīgu pārceļas jaunā aktrise Madara Viļčuka, kuru daudzi iepazinuši seriālā "Dzelzs nervi".

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins atzīst, ka Viļčuka šajā sezonā Liepājas teātrī nospēlēto izrāžu ziņā ir piektajā vietā ar 74 izrādēm. "Vēl nesen es satikos ar Viesturu Kairišu Latgales vēstniecības Gors 10. jubilejas koncertā. Aprunājāmies, bet viņš man ne pušplēsta vārda nebilda par to, ko iecerējis. To uzzināju, kad jaunā aktrise pie manis atnāca ar paziņojumu, ka ir saņēmusi piedāvājumu, kuram saka jā. Liepājas teātris viņu zaudē! Es nevienā brīdī nevainoju šo aktrisi, jo spēju nostādīt sevi viņas vietā - ka man ir 24 gadi un es saņemu piedāvājumu strādāt Džona Malkoviča režijā. Šī režisora vārds tiek izmantots kā burvju nūjiņa," izdevumam saka Laukšteins. 

Viņš uzsver, ka sašutis nevis par to, ka tiek zaudēta laba aktrise, bet gan to, kādā veidā tas izdarīts.

Jau ziņots, ka Hermanis savā "Instagram" kontā brīdināja par iespējamo tiesvedību pret Dailes teātra direktoru Juri Žagaru un māksliniecisko vadītāju, režisoru Viesturu Kairišu: "Lielais teātra biznesmenis Juris Žagars un viņa draugs vanabī Krišjānis Barons no Staļina prēmijas laureāta Smiļģa Dailes teātra var jau sākt gatavoties kārtējai lielajai tiesas prāvai. Šoreiz prasītāji būs JRT, Valmieras un Liepājas teātris, kuru nupat izglītību ieguvušos jaunos aktierus-studentus viņi šobrīd brutāli pārpērk. Šobrīd uzrunāti, cik zināms, kopā jau vismaz 12 jaunie aktieri."

Reaģējot uz Hermaņa pausto, Dailes teātris nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, kas publiskots "Facebook". Tajā teātris skaidro, ka patlaban tam ir četras brīvas aktieru štata vietas un ar darba piedāvājumu Dailes teātrī ir uzrunāti nevis divpadsmit, bet trīs konkrēti jaunie aktieri un viens vidējās paaudzes aktieris.

Neilgi pēc tam kļuva zināms, ka VSIA "Dailes teātris" reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro. 

Pēc "Lursoft" vēstītā, Dailes teātris ir ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus. Ar tiem saprotamas kustamas vai nekustamas ķermeniskas lietas, kuras sabiedrība tur kā īpašnieks vai kā nomnieks saskaņā ar finanšu nomu, lai izmantotu preču ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai administratīvā nolūkā.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 13. jūnija numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu