Iniciatīva "Zaļā ekspedīcija" pievērsīs uzmanību jūras piesārņojumu problemātikai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

No 12.jūlija līdz 10.augustam šogad atkal norisināsies kampaņas "Mana jūra" organizētā "Zaļā ekspedīcija", kuras laikā ekspedīcijas komanda kopā ar domubiedriem un jauniem interesentiem mēnesi mēros visu Latvijas piekrasti, informēja Vides izglītības fonda pārstāve Evelīna Krieviņa-Hammere.

Arī šogad ikviens aicināts līdzdarboties Latvijas piekrastes dabas vērtību apzināšanā un saglabāšanā, pievienojoties ekspedīcijas aktivitātēm kaut vienu dienu.

"Zaļās ekspedīcijas" mērķis ir pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību jūras piesārņojošo atkritumu problemātikai, kā arī rosināt iedzīvotājus, pašvaldības, un uzņēmējus kopīgiem centieniem un praktiskai rīcībai piekrastes un Baltijas jūras aizsardzībā.

Aptuveni 500 kilometru (km) garajā ceļā katru dienu kājām tiks mēroti 10 līdz 25 km gari posmi. Ik dienu tiks veikti jūras piesārņojošo atkritumu monitoringi, ļaujot saprast reālo piekrastes piesārņojuma situāciju un veidojot pamatu praktiskai rīcībai un risinājumu meklēšanai ilgtspējīgai piekrastes apsaimniekošanai.

Ekspedīcijas laikā būs arī iespēja izzināt piekrasti un jūru, tiekoties nodarbībās un kopīgās aktivitātēs ar dabas ekspertiem, zinātniekiem un aktīvistiem. Kopīgiem spēkiem arī nodrošinās to, lai pēc ekspedīcijas dalībniekiem piekrastē paliek tikai pēdu nospiedumi - domājot par piekrastes un jūras saudzēšanu visos ekspedīcijas aspektos - sākot no atkritumu neradīšanas un šķirošanas līdz pat ēdienkartes izvēlēm.

Ikviens, kurš vēlas būt klāt kampaņā, drīzumā varēs pieteikties, aizpildot reģistrācijas veidlapu. Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties ekspedīcijas posmu, kas atbilst interesei, vēlmēm un iespējām. Kalendārais grafiks aplūkojams mājaslapā manajura.lv

Kampaņu "Mana jūra" īsteno nodibinājums Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un piekrastes aizsardzībā ieinteresētajām pašvaldībām. "Zaļā ekspedīcija" tiek īstenota Eiropas Savienības Vides un klimata pasākumu programmas LIFE 2018. - 2020.gada projektā "Atkritumi kā resursi Latvijā - Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu