Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmā būs daži jauni ātrumposmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"RA Events" direktors Raimonds Strokšs (no kreisās) un rallija pilots Mārtiņš Sesks piedalās preses konferencē, kurā informē par FIA Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmu.
"RA Events" direktors Raimonds Strokšs (no kreisās) un rallija pilots Mārtiņš Sesks piedalās preses konferencē, kurā informē par FIA Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmā būs daži jauni ātrumposmi, otrdien Rīgā Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma "Tet Rally Liepāja" preses konferencē Latvijas pilota Mārtiņa Seska teikto citē sacensību organizatori.

Liepājnieks Sesks bilda, ka šis Eiropas čempionāta posms prasīs daudz jaunu prasmju ne tikai ārvalstu, bet arī vietējiem braucējiem, jo būs arī iepriekš nebraukti ātrumposmi.

Pēc liepājnieka triumfa pār kopvērtējuma līderi jaunzēlandieti Haidenu Pedonu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta trešajā posmā maijā preses konferencē Sesks atzīmēja, ka Eiropas čempionāts ar katru gadu kļūst arvien prestižāks un starp dalībniekiem ir daudzi braucēji ar pasaules rallija čempionāta (WRC) pieredzi.

"Tuvu desmit braucēju ir tādi, kas var pretendēt uz labāko trijnieku," saka Sesks. "Rallijs ir neparedzams, un rezultātu var ietekmēt arī ārējie apstākļi, piemēram, lietus."

Viņš atgādina, ka ekipāžas mērķis ir atvest punktus no visiem rallija posmiem, un Liepājas rallijs nav izņēmums.

"Pēc pagājušā gada pieredzes ar nepacietību gaidu ātros "Tet Rally Liepāja" ātrumposmus, kurus patiesi izbaudīju," saka Pedons, bilstot, ka šogad viņa ekipāža atrodas labākā situācijā nekā pērn, jo ir daudz vairāk sagatavojusies sacensībām un tai ir piemērotāks auto.

"Mūsu mērķis ir kāpt uz goda pjedestāla, bet skaidrs, ka, pateicoties plašajai konkurencei, tas nebūs no vieglākajiem uzdevumiem," par mērķiem rallijā saka Eiropas meistarsacīkšu līderis.

"Sesks noteikti būs tas braucējs, kuru visi centīsies panākt, un tas nozīmē, ka konkurence būs spraiga," par gaidāmo sacīksti saka jaunzēlandietis.

Šajā nedēļas nogalē Liepājas rallijā sacentīsies 68 ekipāžas no 27 dažādām valstīm, tostarp tādām kā Jaunzēlande, Austrālija, Japāna un Argentīna. 58 ekipāžas startēs Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā, bet vēl desmit - tikai vienlaicīgi notiekošajos Latvijas čempionāta posmos.

"RA Events" direktors Raimonds Strokšs atgādināja, ka, lai gan skatītājiem rallija sacensībām gribas sekot pēc iespējas tuvāk, ir svarīgi "atcerēties, ka rallijs ir dinamisks sporta veids, un ir būtiski atbildīgi ievērot visus drošības nosacījumus, kā arī izvietotos drošības marķējumus", kas sacensības padara drošas braucējiem un skatītājiem.

Viņš atgādināja arī, ka visā valstī ir izsludināts ugunsnedrošais laika posms un mežu teritorijās ir ārkārtēji augsts ugunsbīstamības risks, aicinot visus rallija līdzjutējus respektēt vides drošības vajadzības un neradīt uguns apdraudējuma situācijas.

Tā kā autorallija sacensības notiek pa koplietošanas ceļiem, tie sekmīgu un drošu sacensību norisei tiks slēgti vispārējai autotransporta satiksmei, nosakot īslaicīgus satiksmes ierobežojumus.

FIA Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma "Tet Rally Liepāja" ieejas biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, kā arī interneta vietnē "Bilesuparadize.lv".

Pēc trim posmiem Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ar 48 punktiem ieņem otro vietu kopvērtējumā. Līderis ar 85 punktiem ir Pedons, bet 48 punktus sakrājis arī norvēģis Madss Estbergs.

"Liepājas rallijs" norisināsies no 17. līdz 18.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu