Apskatnieks: Par Porziņģi interesi vajadzētu izrādīt vienai no NBA spēcīgākajām komandām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

"New England Sports Network" (NESN) sporta apskatnieks Džio Rivera ierosinājis, ka Porziņģim vajadzētu kļūt par Ela Horforda aizstājēju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Bostonas "Celtics" rindās.

Kā zināms, Porziņģim teorētiski līgumā vēl ir atlikusi viena sezona, bet tikai ja viņš piekrīt tā sauktajai spēlētāja opcijai.

Latvijas basketbolistam aiz muguras ir viņa, iespējams, karjeras labākā sezona, kurā viņš kopumā izvairījās arī no smagākām traumām. Līdz ar to ir īstais brīdis, kad noslēgt jaunu, finansiāli apjomīgu līgumu ar Vašingtonas "Wizards".

Tajā pašā laikā "Wizards" šajā vasarā ir veikusi lielas pārmaiņas kluba menedžmenta līmenī. Arvien biežāk ārzemju medijos izskan apgalvojumi, ka jaunais "Wizards" stūrmanis Maikls Vaingers varētu iet komandas pārbūves virzienā. Tādā gadījumā Porziņģis nākamo sezonu pavisam reāli varētu sākt citā komandā.

Rivera kā opciju piedāvā vienu no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Bostonas "Celtics", kura Porziņģa pakalpojumus "lenca" jau 2017. gadā.

"Viņš vairs nav tas Vienradzis, kuru mēs redzējām Ņujorkas "Knicks" kreklā, bet viņš ir tieši tas, ko vajag Bostonai. Porziņģis joprojām ir elitārs priekšējās līnijas spēlētājs, kurš bija "Wizards" līderis gan atlēkušajās bumbās (8,4), gan gūtajos punktos 23,2.

Protams, problēma būs algas jautājums, bet 27 gadus vecais Porziņģis būtu milzīgs uzlabojums salīdzinājumā ar Elu Horfordu un viņa "cementa kājām". Aizvadītajās izslēgšanas spēlēs viņa vecums atspoguļojās arī laukumā," rakstīja Rivera.

Kā minēts augstāk, "Celtics" par Porziņģa pakalpojumiem interesējās jau 2017. gadā, bet toreizējais "Knicks" basketbola operāciju prezidents Fils Džeksons uzstādīja ļoti augstu cenu - 2017. gada pirmās kārtas drafta izvēle, ar kuru tika izvēlēts Džeisons Teitams, 2018. gada pirmās kārtas izvēle, ar kuru tika izvēlēts Roberts Viljamss, kā arī Džeilens Brauns un Džē Krauders.

Teitams un Brauns šo gadu laikā ir kļuvuši par "Celtics" līderiem, savukārt Viljamss ir kluba aizsardzības balsts.

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu