Putins: Krievijai nav pietiekami daudz militārās tehnikas un munīcijas karam Ukrainā

Apollo.lv
Foto: Shag 7799/Shutterstock

Putins atzīst, ka Krievijai nav pietiekami daudz bezpilota lidaparātu, kara lidmašīnu un munīcijas karam Ukrainā, lai gan tā visu gadu kāpina militārās ražošanas apjomus, ziņo medijs "Insider".

Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien, 13. jūnijā, publiski atzina, ka Krievijas spēkiem trūkst munīcijas, dronu, lidaparātu un sakaru aprīkojuma, lai veicinātu Kremļa karu Ukrainā.

"Speciālās militārās operācijas laikā kļuvis skaidrs, ka daudz kā pietrūkst," viņš preses konferencē sacīja valsts medijiem.

"Tā ir augstas precizitātes munīcija, sakaru iekārtas, lidmašīnas, droni utt."

"Mums tie ir. Diemžēl kvantitatīvi mums to trūkst," Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax" piebilda Putins.

Paziņojums seko pēc tam, kad Krievija palielinājusi militārā aprīkojuma ražošanu, kā liecina Putina minētie skaitļi.

"Gada laikā mums bijis 2,7 reizes lielāks ražošanas apjoms galvenajiem ieroču veidiem," medijam "Interfax" sacīja Putins.

Putins šonedēļ jau otro reizi runā par Krievijas munīcijas arsenāla trūkumu. Piektdien viņš Kremļa tīmekļa vietnē paziņoja, ka Krievijas spēkiem "nav pietiekami daudz modernu ieroču" karam.

Putins piektdien arī vēstīja, ka Maskava strādā, lai aizpildītu šo plaisu, un Krievijas militārā rūpniecība "veic intensīvu modernu ieroču ražošanu".

Putina pēdējie izteikumi ir pretrunā ar viņa komentāriem pagājušā gada augustā, kad viņš militārajā forumā lielījās, ka Krievijas ieroči ir "visprogresīvākie" un par "desmitgadēm" apsteidz savus konkurentus.

Kopš augusta viņš ir atzinis, ka vēlas, lai Krievija uzlabotu savu militāro rūpniecību.

Novembrī Putins aicināja Krievijas militāro nozari pastiprināt ieroču izstrādi, vienlaikus runājot par aizsardzības sektora "augošajām problēmām".

Rietumu eksperti un amatpersonas arī norāda, ka Ukrainas karš ir smagi skāris Krievijas moderno ieroču un aprīkojuma piegādi.

Aprīlī vairākos ziņojumos teikts, ka Krievijas zaudējumi ir tik dziļi samazinājuši tās krājumus, ka tā ir izvietojusi agrīnos padomju laika tankus, kas tika ražoti tūlīt pēc Otrā pasaules kara.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu