Rīgā sākas ielīgošanas pasākumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No ceturtdieas, 15. jūnija, līdz 22. jūnijam Rīgā notiks ielīgošanas pasākumi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ceturtdien ielīgošanas pasākums plkst. 18.30 notiks Rīgas Centrālās bibliotēkas Čiekurkalna filiālbibliotēkas dārzā.

Pasākuma laikā ar koncertu uzstāsies vokālais ansamblis "Fortūna" un ar muzikālām rotaļām un dančiem aicinās tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti".

Ielīgošanas pasākumos iedzīvotāji varēs vienoties kopīgās dziesmās un dejās dažādos koncertos, notiks arī Jāņu vainagu pīšanas darbnīcas, folkloras kopu sadziedāšanās, brīvdabas kino seanss ar kulta filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", kā arī varēs iesaistīties spēļu aktivitātēs.

Savukārt 22.j ūnijā tradicionāli Doma laukumā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt "Zāļu tirgu". Tajā varēs atrast un iegādāties Latvijas zemnieku un amatnieku ražojumus un darinājumus, ozollapu un ziedu vainagus un jāņuzāles no smaržīgām vasaras pļavām.

Līgo vakarā, 23. jūnijā no plkst. 20 rīdzinieki un pilsētas viesi tiks gaidīti trīs svētku svinēšanas vietās - Mežaparka Zaļajā teātrī pasākumā "Rīgas zaļumballe", "Līgo Rīga Grīziņkalnā!" un Dzegužkalnā, ku ik gadu, gaidīti tie jāņubērni, kas svētkus vēlas svinēt tradicionālā noskaņā - ar aplīgošanos, postfolkoras grupas "Iļģi" uzstāšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu