FOTO Atklāj atjaunoto Dailes teātra skvēru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), Rīgas dome un Kultūras ministrija (KM) ceturtdien plkst. 11 atklāja Dailes teātra priekšlaukumu, informēja VNĪ pārstāvji.

Foto: Atjaunotā Dailes teātra priekšlaukuma atklāšana

VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs informē, ka projekta rezultātā teātra priekšlaukums un teritorija gar Bruņinieku ielu kļuvusi pieejama pilsētniekiem, nodrošinot augstvērtīgu publiskās telpas kvalitāti un paplašinot teritorijas zaļo zonu - iestādīti jauni koki, ierīkoti soliņi un laternas.

Dailes teātra skvēra atklāšanā piedalījās kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), VNĪ valdes priekšsēdētājs Griškevičs, Dailes teātra direktors Juris Žagars, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (P), "MADE arhitekti" galvenais arhitekts Miķelis Putrāms un būvuzņēmuma "Kvinta BCL" būvdarbu vadītājs Artis Krūmiņš.

Skvērs pie Dailes teātra ir gan valsts, gan pašvaldības īpašums. Teātra skvēra daļa Bruņinieku ielas pusē un Brīvības ielas pusē līdz teātra kasēm un teātra iekšpagalma lielākā teritorijas daļa ir VNĪ pārvaldībā (14 635 kvadrātmetri), bet atlikusī daļa Brīvības ielas pusē - no kasēm līdz Matīsa ielai - Rīgas pašvaldības īpašumā (4351 kvadrātmetrs). Iniciatīvu projekta kopējai īstenošanai uzņēmās VNĪ.

Jau ziņots, ka "Kvinta BCL" Dailes teātra skvēra atjaunošanas darbus veica par 1,7 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Lai nodrošinātu vienotu laukuma būvprojekta realizācijas risinājumu, 2020.gada oktobrī Rīgas domes Īpašuma departaments ar VNĪ noslēdza sadarbības līgumu par projekta "Dailes teātra skvēra labiekārtošana" īstenošanu.

Projekts tiek finansēts no Kultūras ministrijas piesaistītā finansējuma - Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" ceturtās projektu iesniegumu atlases kārtas "Kultūras mantojuma saglabāšana, atjaunošana un ar to saistītās infrastruktūras attīstība Rīgas vēsturiskā centra teritorijā" un valsts budžeta finansējuma, tostarp Covid-19 finansējuma ekonomikas sildīšanai caur ieguldījumiem būvniecībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu