Melnkalnes basketbolistes Eiropas čempionātu atklāj ar uzvaru pār Grieķiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Melnkalnes basketbolistes
Melnkalnes basketbolistes Foto: EPA/Scanpix

Melnkalnes sieviešu basketbola izlase ceturtdien Telavivā sāka Eiropas čempionāta finālturnīru ar uzvaru, bet Ungārija guva panākumu pār Slovākiju.

A apakšgrupas mačā Melnkalne ar rezultātu 74:69 (18:23, 23:11, 19:15, 14:20) pārspēja Grieķiju.

Uzvarētāju rindās piecas spēlētājas guva vismaz 11 punktus. Dragana Zivkoviča guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, sakrājot "double-double", Jelena Vučetiča tika pie 14 punktiem, bet vēl 12 punktus pievienoja Nataša Maka un Boziča Mujoviča.

Grieķiju, kas piektdien spēlēs pret Latviju, no neveiksmes neglāba Mariella Fasula un Artemisa Spanu, kuras izcēlās ar 15 punktiem.

D apakšgrupā Ļubļanā Ungārija ar rezultātu 89:67 (16:12, 24:20, 15:21, 34:14) uzvarēja Slovākiju.

Starp ungārietēm rezultatīvākā ar 22 punktiem bija Viraga Kisa, kamēr attiecīgi 17 un 16 punktus pievienoja Debora Dubei un Sīeša Gorī.

Slovākijas izlasē Nikola Dudasova guva 15 punktus un bija vienīgā spēlētāja, kurai izdevās tikt pie vairāk nekā desmit punktiem.

Šodien plkst.21 savu pirmo maču aizvadīs arī Latvijas basketbolistes, kuras spēlēs pret titulēto Spāniju, bet pirms tam paredzētas divas B apakšgrupas spēles. Vispirms plkst.15 Itālija stāsies pretī Čehijai, bet plkst.18.15 Beļģija aizvadīs cīņu pret mājinieci Izraēlu.

Savukārt Ļubļanā, kur spēlē C un D apakšgrupas, plkst.16 laukumā dosies Turcija un Serbija, plkst.19 Lielbritānija spēkosies ar mājinieci Slovēniju, bet dienas pēdējā spēlē plkst.21.45 Francija stāsies pretī Vācijai.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu