Superzvaigznes Bejonsē koncerti Zviedrijā būtiski ietekmējuši valsts inflāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

10. maijā Stokholmā amerikāņu superzvaigzne Bejonsē sāka pasaules koncerttūri "Renaissance". Superzvaigznes koncerti Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ietekmējuši visas valsts inflāciju, raksta "The Guardian".

Koncertus apmeklēja apmēram 46 tūkstoši cilvēku.

Foto: AFP/ Scanpix

Oficiālie statistikas dati liecina, ka maijā Zviedrijas inflācija bija zem 10%, tomēr tā joprojām bija augstāka nekā gaidīts. 

Patēriņa cenas maijā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pieauga par 9,7%, salīdzinot ar 10,5% aprīlī, kas ir pirmā reize, kad pēdējo sešu mēnešu laikā inflācija ir zemāka par 10%.

Analītiķi norādīja, ka tieši Bejonsē viesošanās Zviedrijā ir šos skaitļus ietekmējusi.

Elektroenerģijas un pārtikas cenu samazināšanās veicināja zemāko inflācijas līmeni maijā, norāda "Statistics Sweden", vienlaikus pieaugot arī atsevišķu preču un pakalpojumu izmaksām. "Piemēram, viesnīcu un restorānu apmeklējumi, atpūtas pakalpojumi un apģērbs," vēstīja aģentūra.

"Par šo pārsteigumu ir atbildīga tieši Bejonsē, jo šādi skaitļi ir diezgan pārsteidzoši viena notikuma ietvaros. Iepriekš nekas tāds nav pieredzēts," komentēja "Danske Bank" galvenais eksperts Maikls Grāns.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Bejonsē koncerttūre noslēgsies 18. septembrī ASV, Kanzasā. Kopā paredzēti vairāk nekā 50 koncerti visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu