Stokholmā sācis darboties pirmais pašbraucošais pasažieru prāmis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Stokholmā darbu sācis pasaulē pirmais komerciālais autonomais pasažieru prāmis, kas strādā ar 5G un lietu interneta (IoT) atbalstu, ko nodrošina "Tele2", pavēstīja "Tele2" pārstāvji.

Pašbraucošais prāmis "M/S Estelle" darbojas kopš jūnija, un tas savieno Stokholmas centru ar vienu no pilsētas rajoniem. Prāmis ir pilnībā elektrisks. Tā jauda ir 200 kilovatstundu (kWh), kas ir gandrīz pietiekami visas dienas darbībai. Prāmis ir aprīkots ar saules paneļiem uz jumta, kas nodrošina līdz pusei no kopējā enerģijas patēriņa.

"Tele2" pārstāvji norāda, ka uz prāmja ir liels skaits IoT sensoru un vadības sistēmu, un dati tiek nepārtraukti nosūtīti uz "mākoni".

Zviedrijas "Tele2" pieder mobilo sakaru operatori visās trijās Baltijas valstīs.

Jau vēstīts, ka "Tele2" apgrozījums 2022. gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Latvijā "Tele2" tika reģistrēta 1995. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 486 035 eiro, un tā īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums "Tele2 Sverige", liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu