Hamiltons "lenc" milzīgu algas pielikumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: AP/Scanpix

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Luiss Hamiltons nākamā līguma ietvaros vēlas pamatīgu algas pielikumu.

Komandas vadītājs Toto Volfs medijam CNBC izteicies, ka sarunas par jaunu līgumu tuvojas noslēguma fāzei. Līguma pagarināšana, visticamāk, tiks izziņota nākamnedēļ, bet nedēļas nogalē notiks Kanādas "Grand Prix" izcīņa.

Izskanējušas ziņas, ka Hamiltons pie savas algas vēlas 20 miljonu eiro pielikumu.

"Viņš ir vissvarīgākā persona šajā sporta veidā. Viņš ir svarīga figūra ne tikai pie stūres, bet arī ārpus tā. Mums viņš ir jānotur šajā sporta veidā pēc iespējas ilgāk," par septiņkārtējo pasaules čempionu sacīja Volfs.

Braukšanas prasmes un tirgus vērtība tādai globālai superzvaigznei kā Hamiltonam paaugstina viņa cenu. "Red Bull" komandas attīstības programmas vadītājs Helmuts Marko atklājis, ka Makss Verstapens šobrīd ir vislabāk apmaksātais pilots F1.

Tiek uzskatīts, ka nīderlandietis sezonā nopelna vairāk nekā 50 miljonus eiro. Hamiltons ar 30 miljonu eiro ienākumiem vislabāk pelnošo pilotu sarakstā ieņem otro vietu.

F1 komandām sezonā nepieciešami aptuveni 143 miljoni eiro. Budžetā gan nav iekļautas sportistu algas, tāpēc Hamiltona algas pieprasījums "Mercedes" problēmas, visticamāk, nesagādās.

F-1 2023. gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022. gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu