Putins paziņo par pirmo kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: picture alliance / SvenSimon-TheKremlinMoscow

Diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins paziņoja, ka Baltkrievijai ir piegādāta pirmā kodollādiņu partija, ko plānots izvietot valsts teritorijā, vēsta medijs "Meduza", atsaucoties uz "RIA Novosti".

"Šī ir tikai pirmā daļa. Līdz gada beigām mēs pabeigsim uzdevumu pilnībā,” Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā sacīja Putins.

Vladimirs Putins 2023. gada martā paziņoja par plāniem izvietot Baltkrievijā taktiskos kodolieročus.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Krievija ar savu rīcību nepārkāps Kodolieroču neizplatīšanas līgumu, jo nenodos šos ieročus Baltkrievijai, bet tikai nodos savā kontrolē Baltkrievijas teritorijā.

Maija beigās abu valstu aizsardzības ministri Sergejs Šoigu un Viktors Hreņins parakstīja attiecīgos dokumentus. Tajā pašā laikā Aleksandrs Lukašenko sacīja , ka kodolieroču nodošana Baltkrievijai jau ir sākusies.

Forumā Putins arī izteicās, ka Krievijai ir "vairāk kodolieroču nekā NATO valstīm. Viņi par to zina, un visu laiku tiekam pierunāti sākt sarunas par samazinājumiem," ziņo "Meduza".

Tomēr diktators arī norāda, ka negrasās arsenālu samazināt.

Viņš arī piebilda, ka Krievija "teorētiski" varētu izmantot kodolieročus valsts eksistenciālu apdraudējumu gadījumā. Pie reizes Putins arī atzīmēja, ka diskusijas par šādu ieroču izmantošanu pazemina to lietošanas slieksni.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu