FOTO UN VIDEO Pie Rīgas pils pulcējas opozīcijas atbalstītāji (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Rīgas pils notiek Šlesera partijas rīkots pikets, prasot Saeimas atlaišanu
Pie Rīgas pils notiek Šlesera partijas rīkots pikets, prasot Saeimas atlaišanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

16. jūnijā plkst. 19 pie Rīgas pils cilvēki pulcējās uz opozīcijas politiķa Aināra Šlesera vadītās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) rīkota protesta akcija gan prasot Saeimas atlaišanu, gan gatavojoties Saeimas atsaukšanas kampaņai.

Šlesers iepriekš atzinis, ka Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanai nepieciešamos ap 155 000 vēlētāju parakstus Satversme ļauj sākt vākt tikai no novembra, kad būs pagājis gads kopš 14.Saeimas darbības sākuma.

Foto: Pie Rīgas pils notiek Šlesera partijas rīkots pikets, prasot Saeimas atlaišanu

Tāpēc līdz tam opozīcijas politiķi - Šlesers un "Stabilitātei" Aleksejs Rosļikovs vēlas, lai Valsts prezidents izmanto citu, bet līdzīgu procedūru - rosina tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu.

Video: Pie Rīgas pils notiek pikets, prasot Saeimas atlaišanu

LPV un "Stabilitātei" līderi iepriekš pauda vēlmi, ka referendumu par parlamenta atlaišanu ierosinātu vai nu pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits, vai pēc stāšanās amatā jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Video: Pie Rīgas pils notiek pikets, prasot Saeimas atlaišanu

Šlesers solīja, ka ar laiku visā Latvijā iedzīvotāji tiks pulcēti uz protesta akcijām.

Kā ziņots, opozīcijas politiķis iepriekš uzsvēris, ka Saeimas deputātiem ir nepieciešams jauns mandāts, tāpēc ir vajadzīgas ārkārtas vēlēšanas. Saeima ar savu bezdarbību esot pievīlusi savus vēlētājus.

Video: Pie Rīgas pils notiek pikets, prasot Saeimas atlaišanu

Valdība un Saeima arī nespējot attīstīt valsts ekonomiku. "Tagad klāt arī nāk vērtību maiņas," ko konservatīvi noskaņotie vēlētāji neatbalsta, sacīja LPV līderis.

Video: Pie Rīgas pils notiek pikets, prasot Saeimas atlaišanu

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu