Seskam ar Franci ātrākais laiks Latvijas posma kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stūrmanis Renārs Francis (no kreisās) un rallija pilots Mārtiņš Sesks
Stūrmanis Renārs Francis (no kreisās) un rallija pilots Mārtiņš Sesks Foto: Edijs Pālens/LETA

Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci 16. jūnijā sasniedza ātrāko laiku Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma "Tet Rally Liepāja" kvalifikācijā, ziņo sacensību organizatori.

Sesks un Francis nodrošināja tiesības pirmajiem izvēlēties starta kārtību rallija pirmās dienas ātrumposmiem, kas sestdien norisināsies Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Liepājā.

Kvalifikācijas ātrumposma uzvarētāji ("Škoda Fabia RS Rally2") uzrādīja laiku trīs minūtes un 10,7 sekundes.

Otrajā vietā ierindojās igaunis Roberts Virvess ar britu stūrmani Kreigu Drū ("Ford Fiesta Rally2"), kurš Seskam zaudēja sekundi, bet nākamajā sekundē iebrauca uzreiz septiņas rallija ekipāžas. Trešais rezultāts tika čehiem Erikam Caisam un Igoram Bacigalam ("Škoda Fabia RS Rally2"), Seska ekipāžai zaudējot 1,1 sekundi.

Ar identisku laiku trīs minūtes 12,1 sekunde dalītā ceturtajā un piektajā vietā kvalifikāciju pabeidza itāļi Alberto Batistolli un Simone Skatolins ("Škoda Fabia RS Rally2") un norvēģi Madss Estbergs un Patriks Barts ("Citroen C3 Rally2").

Pirmo sešinieku noslēdza pagājušā gada Eiropas čempions rallijā spānis Efrens Jarena ("Škoda Fabia Evo").

Pēc kvalifikācijas rezultātiem dalībnieki šovakar rallija atklāšanas ceremonijas laikā izvēlēsies starta vietas, kuru secībā startēs visos sestdienas ātrumposmos.

Šajā nedēļas nogalē Liepājas rallijā sacentīsies 68 ekipāžas no 27 dažādām valstīm, tostarp tādām kā Jaunzēlande, Austrālija, Japāna un Argentīna. 58 ekipāžas startēs Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā, bet vēl desmit - tikai vienlaicīgi notiekošajos Latvijas čempionāta posmos.

Pēc trim posmiem Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ar 48 punktiem ieņem otro vietu kopvērtējumā. Līderis ar 85 punktiem ir Pedons, bet 48 punktus sakrājis arī norvēģis Madss Estbergs.

"Liepājas rallijs" norisināsies no 17. līdz 18.jūnijam, sestdien notiekot sešiem, bet svētdien - četriem ātrumposmiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu