Brensons: "Virgin Galactic" komerciālie kosmosa lidojumi sāksies šomēnes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Brensons
Ričards Brensons Foto: AP/Scanpix

Sera Ričarda Brensona kosmosa tūrisma kompānija "Virgin Galactic" saka, ka tā uzsāks savu pirmo komerciālo lidojumu līdz šī mēneša beigām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Uzņēmuma mērķis ir lidojumu, ko sauc par Galactic 01, palaist laika posmā no 27. līdz 30. jūnijam.

Pēc paziņojuma investoriem "Virgin Galactic" akcijas uzlēca par vairāk nekā 40% paplašinātajā Ņujorkas akciju tirgū.

Maijā "Virgin Orbit", atsevišķa kosmosa kompānija, kas pieder Apvienotās Karalistes miljardierim, tika slēgta pēc neveiksmīgas misijas pirms vairākiem mēnešiem.

"Virgin Galactic" sacīja, ka pirmais lidojums būs zinātniskās pētniecības misija, kurā piedalīsies trīs locekļi no Itālijas gaisa spēkiem un Itālijas Nacionālās pētniecības padomes, lai veiktu mikrogravitācijas izpēti.

Uzņēmums paziņoja, ka tā otrais komerciālais lidojums kosmosā notiks augusta sākumā, un turpmāk plānots veikt ikmēneša lidojumus kosmosā.

Pagājušajā mēnesī "Virgin Galactic" raķešu lidmašīna, ko sauc par "Unity", pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal sāka darboties.

Transportlīdzeklis ar diviem pilotiem un četriem pasažieriem pacēlās augstu virs Ņūmeksikas tuksneša ASV līdz kosmosa malai, pirms noslīdēja atpakaļ.

Tas tika iezīmēts kā transportlīdzekļa pēdējo testa lidojumu pirms uzņēmuma ilgi gaidītās debijas komerciālā pakalpojuma sniegšanā.

"Virgin Galactic" ir pārdevuši vairāk nekā 800 biļetes cilvēkiem, kuri vēlas pacelties vairāk nekā 80 km augstumā virs Zemes.

Lidojumi ir paredzēti, lai sniegtu pasažieriem skatu no kosmosa un ļautu viņiem dažas minūtes izjust bezsvara stāvokli. Tie maksā 411 000 eiro vienai personai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu