Portugāle EČ kvalifikācijā svin uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Portugāles vīriešu futbola izlase sestdien Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā, neielaižot vārtus trešajā spēlē pēc kārtas, izcīnīja panākumu.

Portugāle J apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) sakāva Bosniju un Hercegovinu.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Bernārdu Silva, bet otrajā puslaikā pēc spēlētām 22 minūtēm pārsvaru dubultoja Brunu Fernandešs.

Portugāļiem izdevās arī gūt trešos vārtus, kad kompensācijas laika trešajā minūtē pie otrā vārtu guvuma mačā tika Fernandešs.

Citā J apakšgrupas spēlē Slovākija izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:1) bija pārāka pār Islandes futbolistiem.

Slovāki guva pirmos vārtus pēc spēlētām 27 minūtēm, mājinieku vārtos bumbu raidot Jurajam Kuckam, taču vēl pēc 14 minūtēm mājinieki tika pie 11 metru soda sitiena, kuru precīzi izpildīja Alfrēds Finbogasons un izlīdzināja rezultātu.

20 minūtes līdz pamatlaika beigām Slovākijas labā uzvaru nesošos vārtus guva Tomāšs Suslovs.

Jau ziņots, ka Luksemburga mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Lihtenšteinu.

J apakšgrupas līdere ir Portugāle, kas trīs mačos tikusi pie deviņiem punktiem. Slovākijai ir septiņi punkti, Luksemburga izcīnījusi četrus punktus, Bosnijai un Hercegovinai un Islandei ir pa trīs punktiem, bet Lihtenšteina trīs spēlēs nav tikusi pie punktiem.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu