Kuleba asi atbild Kremļa paziņojumam par veiksmīgu Ukrainas "demilitarizāciju"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: Andrew Kravchenko/AP/Scanpix

Nesen kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis par Ukrainas "demilitarizāciju", kas pamatīgi samulsināja Ukrainas ārlietu ministru, vēsta medijs "Unian".

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba atbildējis uz Krievijas Federācijas prezidenta preses sekretāra Peskova paziņojumiem par viena no galvenajiem mērķiem veiksmīgu izpildi – Ukrainas "demilitarizācija".

Kuleba savā "Facebook" atzīmēja, ka Kremlis nāks klajā ar vēl "jautrākām pasakām, lai "aizmiglotu" krieviem acis par Putina izvērstā kara bezjēdzību, kā arī okupantu zaudējumiem Ukrainā".

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 219 820 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 650 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 3984 tankus, 7729 bruņutransportierus, 3847 lielgabalus, 610 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 364 zenītartilērijas iekārtas, 314 lidmašīnas, 304 helikopterus, 3371 bezpilota lidaparātu, 1211 spārnotās raķetes, 6571 automobili un autocisternu, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 522 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu