Krištopāna pārstāvētā PSG handbola Čempionu līgā finišē ceturtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) svētdien Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas spēlē par trešo vietu piedzīvoja neveiksmi un ieņēma ceturto vietu, bet uzvaru finālā svinēja "Magdeburg".

PSG ar 31:37 (13:22) atzina iepriekšējo divu gadu uzvarētājas "Barcelona" pārākumu.

Krištopāns trijos metienos pie gūtiem vārtiem netika.

PSG komandā pa septiņiem vārtiem guva Sadū N'Tanzi 12 metienos un Kamils Sipžaks 11 metienos.

Uzvarētājiem septiņus vārtus tikpat metienos guva Blažs Jancs, bet pa pieciem vārtiem sakrāja Hampuss Vanne, Timotijs N'Gesāns un Melvins Ričardsons.

Jau ziņots, ka pusfinālā PSG ar 24:25 piekāpās Polijas vienībai Kelces "Vive", bet otrā pusfinālā Vācijas vienība "Magdeburg" ar 40:39 (16:18, 15:13, 7:7, 2:1) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Barcelona".

Finālspēlē "Magdeburg" pagarinājumā ar 30:29 (13:15, 13:11) atspēlēja četru vārtu deficītu otrā puslaika sākumā un svinēja uzvaru pār Kelces "Vive".

Uzvarētājiem, kuri pagarinājumā ne reizi nebija iedzinējos, ceturto uzvarētāju titulu četros šī turnīra finālos ar astoņiem gūtajiem vārtiem palīdzēja kaldināt Kajs Smitss, bet pa sešiem vārtiem guva Gisli Kristjānsons un Mikaels Damgords.

Polijas kluba rindās ar astoņiem gūtiem vārtiem izcēlās Alekss Dujšebajevs, bet pa pieciem vārtiem guva Arkadiušs Morito un Dilans Nai.

"Barcelona" ir turnīra sekmīgākā vienība, 11 reizes uzvarot un vēl piecas reizes spēlējot finālā.

PSG vienīgo reizi finālā spēlēja 2017. gadā, tieši Ķelnē ar 23:24 piekāpjoties Skopjes "Vardar", Kelces komanda no diviem fināliem līdz šim uzvaru bija svinējusi vienā finālā, 2016.gadā pēcspēles metienos pārspējot Vespremas "Telekom", bet "Magdeburg" bija uzvarējusi visos trijos līdzšinējos finālos.

Čempionu līgā 16 komandas bija sadalītas divās grupās, komandām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu pirmo divu vietu ieguvējas kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas spēkojās astotdaļfinālā.

Krištopāns ar PSG iepriekšējā sezonā Čempionu līgā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet par uzvarētāju kļuva "Barcelona", kas pēcspēles metienos pieveica Polijas klubu Kelces "Vive".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu