Ukrainas karavīrs stāsta, kā HIMARS trieciens iznīcināja okupantu rotu Luhanskas apgabalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HIMARS sistēma Ukrainā.
HIMARS sistēma Ukrainā. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas karavīrs Volodimirs Šapovals pastāstījis, ka gaisa izlūkošanas virsniekiem izdevies noorientēt HIMARS uz okupantu koncentrāciju Luhanskas apgabalā, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian".

Šapovals stāsta: "Mūsu plānotais darbs – teritoriju aplidošana, mērķu identificēšana un pēc tam izlemšana par triecienu – tika izpildīts. Faktiski tie ir atsevišķi gadījumi (kad ienaidnieks neslēpj savu tehniku).

Viņi diezgan centīgi un rūpīgi slēpj un maskē tehniku. Vienkārši tika notverts brīdis, kad  transportlīdzekļi tika koncentrēti vienuviet. Viņi vēl nebija paguvuši tos nosegt ar kamuflāžas tīkliem.

Pa šo laika sprīdi drons kamikadze līdz turienei netiktu, bet HIMARS šāviņš aizlidoja."

Viņš turpina: "Tur stāvēja astoņas kravas automašīnas, katrā vidēji 20 cilvēku. Nu apmēram rota tur bija, ne vairāk. Pretiniekam nodarītos zaudējumus nevaram precīzi aplēst, jo attālums liels, un nākamajā dienā tur viss jau bija savākts."

14. jūnijā Luhanskas apgabalā gājuši bojā liels skaits okupantu. Kamēr krievu karavīri bija nostādīti ierindā un ilgi gaidīja komandiera uzrunu, Ukrainas armija tos sašāva ar HIMARS.

Pirmie HIMARS Ukrainā ieradās jūnija vidū. Kopš tā laika sistēmām ir bijusi izšķiroša loma Harkivas apgabala ziemeļu daļas un Hersonas apgabala labā krasta deokupācijā.

Tiltu apšaude ar tāla darbības rādiusa raķetēm kavē okupantu armijas apgādi ar aprīkojumu, jaunmobilizētajiem un ieročiem no Krievijas.

HIMARS šauj ar GMLRS munīciju, kuras darbības rādiuss ir no 70 līdz 80 kilometriem. To GPS navigācijas sistēmas padara tos ārkārtīgi precīzus: nobīde no mērķa nemēdz būt lielāka par 10 metriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu