Izdevums: Krievija apkopo datus, kas atzīst 9000 militārpersonu nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievu karavīrs. Ilustratīvs attēls.
Krievu karavīrs. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Izdevums "Važnije istorii" apkopojis Krievijas Aizsardzības ministrijas datus, kas liecina, ka to Krievijas iedzīvotāju skaits, kas saņem pensiju par apgādnieka-militārpersonas zaudējumu, pagājušajā gadā pieaudzis par 9000.

Teju visi no šiem gadījumiem saistīti ar apgādnieka zaudējumu karā Ukrainā.

Visstraujākais militārās pensijas saņēmēju pieaugums pagājušajā gadā reģistrēts Tivas Republikā — salīdzinājumā ar 2021 .gadu tas palielinājies vairāk nekā piecas reizes. Septiņos citos reģionos pieaugums bijis lielāks par 50%.

Reālais pērn bojā gājušo Krievijas kareivju skaits ir daudz lielāks, jo pensijas saņēmēju statistikā iekļūst tikai tās ģimenes, kas spējušas pārvarēt visus birokrātiskos šķēršļus un noformēt nepieciešamos dokumentus. Ne visiem bojā gājušajiem kareivjiem ir radinieki, kas varētu šādu pensiju saņemt.

Krievijas Aizsardzības ministrija informāciju par karā Ukrainā nogalinātajiem Krievijas kareivjiem oficiāli nav sniegusi kopš pagājušā gada septembra.

Izdevumam "Mediazona" un BBC krievu valodas versijai izdevies noskaidrot jau vairāk nekā 25 500 Ukrainā nogalināto Krievijas kareivju vārdus. Saskaņā ar Ukrainas aplēsēm okupantu dzīvā spēkā zaudējumi Ukrainā šobrīd jau ir pārsnieguši 220 000.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu