Veselības ministre Līga Meņģelsone - īstena saulgriežu svinētāja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Līga Meņģelsone/ Facebook

Līga Meņģelsone ir pirmā Līga veselības ministres krēslā. Viņa sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" dalījās ar padomiem, kam noteikti jābūt zāļu skapītī, un pastāstīja, ka ir īstena saulgriežu svinētāja.

Līga - tādu vārdu vecāki viņai deva. Vaicāta, vai zina, kāpēc tieši šis vārds, viņa stāsta: "Vārda idejas autore ir mana krustmāte profesore Ligija Cjukša, kura bija mammas kolēģe. Viņa mammai teica - ja tev būs meita, es būšu viņas krustmāte un viņas vārds būs Līga. Viss."

Sarunā tika apspriestas arī Līgosvētku tradīcijas. Viena no tām ir lēkšana pāri ugunskuram, tomēr Meņģelsone neiesaka to darīt: "Kā veselības ministre neiesaku to pat mēģināt, jo pēc tam ārstiem ir milzīgi daudz darba ar dažādas pakāpes apdegumiem, kas gūti. Ir daudz citu labu Jāņu tradīciju un rotaļu, ja gribas kustības."

Savukārt par to, kurām trim lietām vienmēr jābūt zāļu skapītī, viņa teic: ""Bepanthen" ziedei, tējaskoka eļļai un ūdeņraža pārskābei."

Kā jau īstenai Līgai, viņai ir arī sava Lielvārdes josta, kuru savulaik uzdāvinājusi mamma.

Meņģelsone to valkā saulgriežu laikā un ne tikai. "Arī novembrī, kad mums ir patriotisko dziesmu vakars. Man arī patīk, ja uz skaisti saklāta galda pa vidu ir Lielvārdes josta kā tāds latvisks akcents. Sargāju to kā acuraugu. Man ir arī savs tautastērps, bet tas nav pilnībā komplektēts - ir lībiešu brunči un citi elementi, esmu ceļā uz pārējām lietām."

Meņģelsone līgos ar ģimeni un draugiem. "Tērpsimies tautastērpos, dziedāsim dziesmas, pavadīsim un sagaidīsim sauli."

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 20. jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu