VIDEO Raidījums: Vairākām mājsaimniecībām elektrības sadales tarifs pieaugs par 157% (5)

Apollo.lv
Elektrības skaitītājs. Ilustratīvs attēls.
Elektrības skaitītājs. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

No jūlija stāsies spēkā jaunie elektrības sadales tarifi, kas ievērojami palielinās elektrības rēķinus. Mājsaimniecībām ar jaudīgākiem pieslēgumiem tie pieaugs pat par 157%, vēsta raidījums "Panorāma".

Izmaiņas tarifos būs ļoti individuālas – katram atkarībā no patērētās elektrības, kā arī pieslēguma jaudas.

Piemēram, dzīvoklis ar vienas fāzes pieslēgumu un strāvas lielumu līdz 16 ampēriem, ar patēriņu aptuveni 100 kilovatstundas. Šāda dzīvokļa saimnieki līdz šim maksāja aptuveni 6,5 eiro, bet turpmāk būs jāmaksā virs 12. Tas ir 89% pieaugums.

Video: "Panorāma" sižets

Cits dzīvokļa piemērs – trīs fāžu pieslēgums, ar strāvas lielumu līdz 16 ampēriem. Mēneša patēriņš – 150 kilovatstundas. Gaidāmais pieaugums – 122%.

Piemērs privātmājai – trīs fāžu pieslēgums, strāva līdz 20 ampēriem ar vidējo mēneša patēriņu 125 kilovatstundas. Pieaugums – no 11 eiro līdz 28 eiro jeb ap 157%.

Un privātmāja ar trīs fāžu pieslēgumu un 32 ampēru strāvas lielumu. Mēneša patēriņš – ap 200 kilovatstundām. Gaidāmais pieaugums šādai mājai – ap 157%.

Procentuāli lielāki pieaugumi būs tām mājsaimniecībām, kas izmanto jaudīgākus pieslēgumus. Un tieši tāpēc "Sadales tīkls" aicina visus izvērtēt sava pieslēguma efektivitāti, tādējādi, iespējams, gūstot iespēju ietaupīt.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu