Vašingtonas "Wizards" aizmainījusi Kristapu Porziņģi

Papildināts plkst. 7.31
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" vienojusies par maiņas darījumu, kura rezultātā Kristaps Porziņģis pārcelsies uz Bostonas "Celtics".

Lai "Wizards" varētu aizmainīt Porziņģi, latviešu basketbolistam bija jāpiekrīt sava līguma 36 miljonus ASV dolāru vērtajai spēlētāja opcijai.

Kā ziņo Vodžnarovskis, Porziņģis šo spēlētāja opciju ir akceptējis un trīs komandu darījumā pārcelsies uz Bostonas "Celtics".

Šajā darījumā ir iesaistīta arī Memfisas "Grizzlies", kas no Bostonas saņems Markusu Smārtu, savukārt Vašingtonai tiks Memfisas saspēles vadītājs Taisuss Džounss. "Celtics" par Smārtu saņems arī 2023. un 2024. gada drafta pirmās kārtas izvēles.

Tāpat uz Vašingtonu pārcelsies arī "Celtics" basketbolisti Maiks Muskala un Danilo Galinarī.

Sākotnēji Vodžnarovskis vēstīja, ka Porziņģa darījumā iesaistītās komandas ir Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Clippers".

Tika ziņots, ka šā darījuma rezultātā "Wizards" iegūtu Markusu Morisu un Amiru Kofiju, bet "Clippers" rindās karjeru turpinātu Malkoms Brogdons.

Savukārt Kristaps Porziņģis nemainīgi pievienotos Bostonas "Celtics".

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu