Jāņu dienas izskaņā TV ekrānos "Skroderdienas Silmačos" pavisam jaunās vēsmās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jāņu dienas izskaņā, 24. jūnijā pulksten 20.40, TV3 saviem skatītājiem piedāvā iespēju turpināt svētku ielīgošanu ar pavisam jaunu izrādes "Skroderdienas Silmačos" iestudējumu, ko radījis režisors Imants Strads.

Apzinoties, ka latvieši pelnījuši īsteni latvisku ielīgošanu un par godu izrādes 120 gadu jubilejai, kas nosvinēta pērn, režisors Imants Strads radījis pavisam jaunu lugas iestudējumu. Lomas izspēlē spilgts aktieru kolektīvs no gandrīz visiem Latvijas lielākajiem teātriem: Kristīne Nevarauska, Ģirts Liuzniks, Lelde Dreimane, Edgars Pujāts, Ģirts Ķesteris, Regīna Devīte, Imants Strads, Elīna Bojarkina, Lelde Dreimane, Elīna Vāne u.c.

"Skroderdienas ir īpaša izrāde, jo mūsos nav neziņas vai intrigas par to, kā viss beigsies. Mēs visi zinām, ka šis ir stāsts, kur sprāgst krāsns un Līgo vakarā jaunieši uzvedas tieši tā, kā īstenībā uzvedas visos laikos. Mēs visi šo lugu zinām. Parēķiniet paši – 120 gadi ir kā minimums 6 paaudzes, kuras ir uzaugušas ar Skroderdienām.

Mums ir iespēja dziedāt līdzi un smieties par jokiem, par kuriem smējušies mūsu vecvecvecvecvecāki. Tā ir unikāla iespēja būt kopā ar senčiem vienā kultūras laivā un radināt pie šīs tradīcijas savus bērnus, lai vēl pēc 120 gadiem varētu teikt, ka ar Skroderdienām uzaugušas jau 12 paaudzes. Tā ir tradīcija. Un, kopjot tradīcijas, mēs veidojam sevi un mūsu kultūras apziņu," spriež izrādes režisors Imants Strads.

Jāņu vakarā Rūdolfa Blaumaņa lugu jaunā izpildījumā būs iespēja redzēt kanāla TV3 skatītājiem, dziedāt līdzi zināmajām dziesmām un, ko tur liegties, sagaidīt arī krāsns sprāgšanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu