Paziņota "Spurs" NBA pirmā drafta numura izvēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas basketbolists Viktors Vembanjamā
Francijas basketbolists Viktors Vembanjamā Foto: FIBA.com

Sanantonio "Spurs" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru ir izraudzījusies Francijas basketbolistu Viktoru Vembanjamu.

19 gadus vecā Francijas spēlētāja izvēle ar pirmo numuru tika gaidīta jau iepriekš.

2,24 metrus garais spēlētājs savā pēdējā sezonā dominēja Francijas čempionātā, esot labākajam punktu gūšanā, izcīnītajās atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos.

"Es tik ļoti sapņoju dzirdēt šo līgas komisāra Edama Silvera teikumu," nokāpjot no skatuves ar "Spurs" cepurīti galvā, savu kļūšanu par drafta pirmo numuru ar asarām acīs komentēja Vembanjama. "Man ir jāraud."

Šarlotes "Hornets" ar otro numuru izvēlējās Alabamas Universitātes pirmā kursa studentu Brendonu Milleru, bet Portlendas "Trail Blazers" ar trešo numuru - Skotu Hendersonu no NBA G līgas kluba Hendersonas "NBA G League Ignite".

Vembanjama ir "Spurs" vēsturē trešā pirmā numura izvēle un pirmā kopš Tima Dankana 1997.gadā, kas līdz 2014.gadam sekmēja piecu NBA čempiona titulu iegūšanu.

Kopš itālieša Andreas Barnjāni 2006.gadā viņš kļuva par pirmo ārpus ASV dzimušo spēlētāju, kurš draftēts ar pirmo numuru, nenospēlējot nevienu gadu ASV koledžu basketbolā.

Brāļi Eimens un Osers Tompsons draftā ieņēma attiecīgi ceturto un piekto vietu, aizsargus izvēloties attiecīgi Hjūstonas "Rockets" un Detroitas "Pistons".

Orlando "Magic" komanda ar sesto numuru izvēlējās Entoniju Bleku, bet Indiānas "Pacers" ar septīto numuru - vēl vienu Francijas spēlētāju, kurš aizvadītajā sezonā savas valsts čempionātā Levaluā Perē "Metropolitans 92" rindās kopā ar Vembanjamu tika līdz finālam, Bilalu KulibalĪ.

Šajā klubā šosezon divus mēnešus spēlēja arī Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu