FOTO Modes dizainere Tallinā absolventes no trūcīgām ģimenēm pārvērš par princesēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Konstantin Sednev

Īsta feja divām absolventēm šogad bija Tallinas modes dizainere un autorateljē "LeSaar" īpašniece Elena Heinsāra, ziņo medijs "Postimees".

Labdarības projekts "Laime acīs", kuru izdomāja un īstenoja Elena Heinsāra , jau otro gadu palīdz meitenēm no ģimenēm, kuras piedzīvo finansiālas grūtības, sagatavoties izlaidumam.

Jebkura skolniece uz izlaidumu vēlas ieradīsies skaistā kleitā, kas parastu meiteni var pārvērst par princesi. Bet tas bieži šī pārtapšana izmaksā pamatīgu summu – kleita, apavi, rotaslietas, frizūra... Ne katra vecāka maciņš to iztur, it īpaši, ja ģimenē aug vairākas atvases.

Šis ir jau otrais gads, kad Elena Heinsāra atrod tieši šādas skolnieces. Modes dizainere ne tikai šuj meitenēm vakarkleitas, bet arī palīdz pilnvērtīgi sagatavoties svinīgajai dienai.

Labdarības projektā piedalās arī frizieri, vizāžisti, manikīra meistari, floristi, juvelieri, kuru galvenais uzdevums šajā komandas darbā ir likt absolventes acīm mirdzēt no laimes.

Šogad Elena Heinsāra sagatavoja Birgitu un Inesi izlaidumam.

"Viņas ir pilnīgi atšķirīgas meitenes, katrai ir savs raksturs, taču katra gribēja būt maģiski skaista šajā svarīgajā dienā," saka Elena Heinsāra. Šogad meitenes absolvēja devīto klasi. Birgita turpinās mācīties ģimnāzijā, bet Inese nolēmusi iegūt vidējo speciālo izglītību.

Modes dizainere stāsta, ka uz viņas studiju skolnieces nāca ar savām idejām. Meitenes zināja, kā vēlas  izskatīties savā izlaidumā.

"Inese gribēja elegantu balles kleitu, gluži kā princesei. Apakšējo daļu nedaudz aizņēmāmies no fotogrāfijām internetā, un par visu pārējo jau domājām pašas, ”stāsta Elena Heinsāra par to, kā tapusi zilā kleita.

"Meitenes bija sajūsmā. Es atkal redzēju šīs laimīgās acis," stāsta Elena Heinsāra. Viņas bija vienkārši šokētas, ieraugot sevi spogulī, jo rezultāts izrādījās pat labāks, nekā viņas gaidīja.

Elena Heinsāra vēlas, lai viņas labdarības projekts kļūtu par labu tradīciju, un tam pievienojas pēc iespējas vairāk cilvēku, jo ir tik jauki likt kāda acīm iedegties!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu